• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #110777  autor: michail
 02 paź 2006, 14:17
Witam,

Mam numer w ABO (Orange) i telefon Nokia 6230i bez simlocka. I tu pojawia się pewien problem - nie mogę usunąć żądania kodu PIN (jest mi to potrzebne do DualSim z opcją automatycznego przełączania), tzn. gdy chcę to wyłączyć w opcjach, pojawia się komunikat "Operacja niedozwolona".

Pytania:
1) to kwestia modelu telefonu, czy po prostu mając ABO w Orange nie mogę wyłączyć PIN?
2) czy istnieje jakiś kod serwisowy dla 6230i, którym można wyłączyć żądanie PIN?

Z góry dzięki za pomoc
pzdr

#110788  autor: Opportunist
 02 paź 2006, 15:27
Niestety mając telefo na na abonament w Orange (nie wiem jak jest w innych sieciach) nie można wyłączyć żądania kodu PIN (sam to przerabiałem) i nie pomoze tu zaden kod serwisowy...

Obrazek

#110815  autor: michail
 02 paź 2006, 16:46
mgrygiel pisze:Niestety mając telefo na na abonament w Orange (nie wiem jak jest w innych sieciach) nie można wyłączyć żądania kodu PIN (sam to przerabiałem) i nie pomoze tu zaden kod serwisowy...
:( niedobrze... w takim razie nasuwa mi się kolejne pytanie - czy w Orange karty sim 3G mają również tę blokadę? Jeśli nie, to w ramach wymiany karty z sim na sim 3G (zamierzam sobie w niedługim czasie sprawić jakiś telefonik 3G) pozbyłbym się kłopotu... wiesz może coś na ten temat?
pzdr

#110855  autor: Opportunist
 02 paź 2006, 18:32
Wybacz, ale mialem do czynienia tylko z SIM ITELLIGENT, wiec nie wiem jak jest z innymi. Proponuje napisac do boku, oni powinni dac jednoznaczna odpowiedz

Obrazek

#111022  autor: michail
 03 paź 2006, 14:17
mgrygiel pisze:Wybacz, ale mialem do czynienia tylko z SIM ITELLIGENT, wiec nie wiem jak jest z innymi. Proponuje napisac do boku, oni powinni dac jednoznaczna odpowiedz
...właśnie dostałem odpowiedź z BOK - karty sim3G (USIM), które obecnie posiada Orange również mają blokadę żądania PIN... porażka... naprawdę nie ma jakiegoś sposobu, żeby pozbyć się tej blokady?

#111025  autor: Opportunist
 03 paź 2006, 14:20
Myślę, że jeśli ludzie z BOKu tak mowią to rzeczywiscie nie ma tekiej opcji... ale nie zawsze konsultanci mowia tylko i wylacznie prawde :D

Obrazek

#111033  autor: michail
 03 paź 2006, 15:13
mgrygiel pisze:Myślę, że jeśli ludzie z BOKu tak mowią to rzeczywiscie nie ma tekiej opcji... ale nie zawsze konsultanci mowia tylko i wylacznie prawde :D
Ważna sprawa - szybkie działanie :)

http://allegro.pl/item129187733_program ... _rohs.html

...kupiłem właśnie taki programator - polecam dyskusję poniżej, gdzie jest podany również link do oprogramowania - mam nadzieję, że uda mi się dzięki temu rozwiązać problem:)

http://forum.esat.pl/viewtopic.php?t=75 ... sc&start=0

Zobaczymy za kilka dni, jak sprzęt dojdzie:)