Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Może lepiej niech rozświetla z góry i "oświeca" przeciwników 5G, zamiast zwisać i powiewać haha xDMattia Ferrari pisze: ↑04 sty 2021, 19:46Anthrax pisze: ↑04 sty 2021, 19:38Moja reakcja była taka sama, ale po pierwszym szoku uważam, że budowanie takich stacji naprawdę ma sens. W ciasnej i zwartej zabudowie, w miejscach gdzie postawienie "tradycyjnego" masztu nie ma sensu, takie rozwiązanie jest zbawienne. Przykładowo są osiedla "otoczone" przez stacje ze wszystkimi pasmami, ale ze względu na niekorzystne ukształtowanie terenu i gruby beton można liczyć jedynie na "średnie" 800, a prędkości transferu jakie na nim są, to chyba dodawać nie trzeba...
Play jest wybitnym przykładem.
Ależ ja też jestem jak najbardziej za! Jak najwięcej takich stacji, bo one mogą radykalnie podnieść jakość sieci na mocno obciążonych, zurbanizowanych terenach. Play najbardziej imponuje mi pod względem "niestandardowych" stacji. Jedyny problem to ta lampa, po prostu powinna wisieć niżej, przecież na tej wysokości światło będzie bardzo słabe i to tylko pod samym masztem![]()