kathumax pisze: ↑06 sty 2021, 22:15
Jak masz iphone'a to raczej nie ma sensu się zastanawiać.
Co do małych telefonów z Androidem to raczej trudno znaleźć coś rzeczywiście fajnego (chociaż Sony jest całkiem całkiem, a kształt ułatwia obsługę, nie wiem też czemu nie chcesz Pixela). Z drugiej strony wyniki sprzedaży 12 mini nie powalają, więc zobaczymy czy będzie kontynuacja. Może jednak rynek wcale małych telefonów nie potrzebuje?
Co do różnych systemów - ux jest inny, inaczej się po nich poruszasz, inaczej obsługujesz aplikacje, inaczej konfigurujesz itd. - dla mnie to niepotrzebne utrudnianie sobie życia, ale co kto lubi...
Z tego co wiem, to Pixele nie są oficjalnie dystrybuowane w PL...
Rynek potrzebuje małych telefonów, tylko zaślepienie konsumentów, ale też i moim zdaniem nie do końca przemyślana droga dotarcia do konsumentów sprawiła, że mamy co mamy.
Apple strzeliło sobie samo w stopę wypuszczając niemal równocześnie SE i 12 mini. Oba urządzenia dzieli przepaść cenowa, a 12 mini poza OLED-em, nieco większą baterią (która i tak w całokształcie d**y nie urywa) i nieco nowszym hardware nic innego nie oferuje. No chyba, że poza coraz bardziej wnerwiającym notch'em, którego coraz więcej osób ma dość.
Co do systemów przyjąłem, że chcę operować w jednym środowisku. Bez większych kombinacji (choć PC będzie z Windą i tak

)