Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
hmm.. OK, fajnie gdyby to zadziałało do końca lutego... może ogarniają szumnie wspomniane, przeniesienia pomiędzy go/heyah/frii, zamiast wycieczek przez MNP, zanim nastąpi start VoXXX?
Poprawna komenda to WlaczVoWIFI pod 2601. Niestety przez to że mam aktywne VoLTE z grupy testowej nie mogę teraz dodać VoWiFi. Dostaję SMS że nie mogę dodać tej usługi. Sprawdź w regulaminie. Pewnie muszę wyłączyć VoLTE i włączyć VoWiFi. Za to na S8 z taryfą na kartę po aktywacji kodem *101*11*1317# działa wszystkoKryniczanin pisze: ↑22 gru 2020, 15:01Nie słuchajcie tego co Plus wam opowiada aktywacja samego VoLTE w abonamencie BLOKUJE AKTYWACJĘ VoWIFI. Nie włączajcie samego VoLTE tylko wysyłajcie sms w abonamencie pod 2601 o treści WlaczVoVIFI wtedy aktywują się obie usługi i śmigają.
Sam na to wpadłem po serii prób i błędów.
Nie ma problemu z przechodzeniem rozmowy od 4G do 2G. Mam u siebie w pracy tak często że w biurze jest 4G a w głębi schodzi do 3G a nawet czasem 2G. Trzyma się dość mocno LTE ale w granicach rozsądku. Jeśli ucieknie to bardzo szybko dąży do powrotu do 4G oczywiście w trybie czuwania. VoLTE <->VoWiFi nie testowałem. Przy granicznym zasięgu jak już złapie to połączenie zrealizuje. Jeśli jednak 4G za chwilę przejdzie w 3G to oczywiście nie pójdzie takie połączenie.p2225 pisze: ↑22 gru 2020, 12:48Czy ktoś testujący te usługi w Plusie może powiedzieć czy działają stabilnie, w sensie
- czy nie zrywa połączeń przy przechodzeniu do 2G/3G
- czy z włączonym VoLTE, telefon jest trzymany w LTE do ostatnich resztek zasięgu
- czy handovery z/do VoLTE<->VoWiFi są płynne
- czy rozmowy są poprawnie zestawiane przy słabym zasięgu LTE?
oto rozwiązanie:tomi81 pisze: ↑22 gru 2020, 22:50Ja też mam abo korpo w Plusie i nie mogę aktywować ani VoLTE ani VoWifi. Było to włączane przez opiekuna - nie działa. Wysyłałem stosowne smsy pod 2601 - zwrotka że niestety nie mogę dodać tej usługi, sprawdź w regulaminie (ani jednej ani drugiej). Włożyłem plusha na kartę - wszystko śmiga. Terminal S20 FE 5G.