O, to już coś i cena bardziej realna. I tak dużo korzystniejsza niż dotychczasowy przelicznik 30GB za 30 zł w różnych ofertach od Plusa po BDI włącznie.
- Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
[Tylko promocje i bonusy określone czasowo]
Moderator: Moderatorzy
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Ten pakiet 120GB/90dni wymaga ponownej aktywacji czy jest cykliczny?
TomLee: promocje aktywujesz jednorazowo (włączasz tylko i wyłącznie 1 raz). Przyznają pierwszy pakiet 40GB ważny dokładnie 720h czyli 30 dób. Po tym czasie aktywuje się kolejna paczka 40GB, a po kolejnych 30 dniach, włączy się ostatni pakiet. Po ostatnich 30 dniach trzeciego pakietu, promocja dezaktywuje się.
Włączysz przykładowo dziś 20/11/2020 o godz. 18:00 promkę, to harmonogram paczek wygląda następująco:
> aktywacja promki za 15 zł - pierwszy pakiet, ważny do 20/12/2020, godz. 18:00
> drugi pakiet, ważny do 19/01/2020, godz. 18:00
> trzeci pakiet, ważny do 18/02/2020, godz. 18:00, po tym czasie, pakiet znika.
Zawsze po upływie pierwszego, włączy się drugi, jak i po upływie drugiego, włączy się trzeci. To wygląda na usługę cykliczną, ale nią jest tylko na okres 90 dób ważności promocji.
Włączysz przykładowo dziś 20/11/2020 o godz. 18:00 promkę, to harmonogram paczek wygląda następująco:
> aktywacja promki za 15 zł - pierwszy pakiet, ważny do 20/12/2020, godz. 18:00
> drugi pakiet, ważny do 19/01/2020, godz. 18:00
> trzeci pakiet, ważny do 18/02/2020, godz. 18:00, po tym czasie, pakiet znika.
Zawsze po upływie pierwszego, włączy się drugi, jak i po upływie drugiego, włączy się trzeci. To wygląda na usługę cykliczną, ale nią jest tylko na okres 90 dób ważności promocji.
Mam aktywną promocję 60 GB za 15zł.
Zauważyłem, że ostatniego dnia cyklu promocji (sprawdzone po 1. i 2. cyklu) prędkość drastycznie spada do ok 1 Mbps (normalnie jest 20-40 Mbps).
Czy też tak macie?
Zauważyłem, że ostatniego dnia cyklu promocji (sprawdzone po 1. i 2. cyklu) prędkość drastycznie spada do ok 1 Mbps (normalnie jest 20-40 Mbps).
Czy też tak macie?
Nie zauważyłem u siebie obniżenia prędkości.
U mnie było. I na pewno było to związane z tą promocją.
Wczoraj, w ostatni dzień 2. cyklu, miałem przez cały dzień prędkość przyciętą do 1 mbps.
Jak tylko zaczął się 3. cykl, prędkość skoczyła powyżej 10 mbps.
Wczoraj, w ostatni dzień 2. cyklu, miałem przez cały dzień prędkość przyciętą do 1 mbps.
Jak tylko zaczął się 3. cykl, prędkość skoczyła powyżej 10 mbps.
W aplikacji widzę, że te 20 GB w cyklu jest rozbite na:
- 18,4 GB do wykorzystania w Polsce i
- 1,59 GB do wykorzystania w Polsce i UE.
Najpierw schodzi cześć tylko krajowa.
1. Czy to możliwe, aby część 1,59 GB, pomimo że wykorzystywana w Polsce, miała ograniczenie prędkości?
2. Czy w promocji "120 GB za 15 zł", 40 GB w danym cyklu też jest rozbite na cześć tylko w PL i resztę na PL+UE?
- 18,4 GB do wykorzystania w Polsce i
- 1,59 GB do wykorzystania w Polsce i UE.
Najpierw schodzi cześć tylko krajowa.
1. Czy to możliwe, aby część 1,59 GB, pomimo że wykorzystywana w Polsce, miała ograniczenie prędkości?
2. Czy w promocji "120 GB za 15 zł", 40 GB w danym cyklu też jest rozbite na cześć tylko w PL i resztę na PL+UE?
neotele: nie powinien ten pakiet powodować niższej prędkości (chyba, że wieczorami z powodu obciążenia nadajników, lub przełączenia się na 3G). Lejek włączy się po zużyciu pełnego zasobu danych, czyli 18,4 GB w kraju + 1,6 GB w Polsce i UE.
Tak, ogólnie każdy płatny pakiet GB w Plusie jest rozbity na 2 części, krajową oraz część PL+UE.
Tak, ogólnie każdy płatny pakiet GB w Plusie jest rozbity na 2 części, krajową oraz część PL+UE.
Masz jednak rację. Dziś kończył się pakiet 40GB i prędkość z każdą godziną była mniejsza. Dwie godziny przed zerowaniem pakietu zmieniłem kartę na inną ponieważ strony nie wczytywały się. Prędkość skakała od 0,1 do
9,2 Mb/s. Czasami przyjmowała wartość 0. Na tej drugiej karcie też mam włączony pakiet 3*40GB ważny jeszcze 28 dni. Po włożeniu jej do modemu prędkość wzrosła do ~30Mb/s.
Hej, czy są jeszcze jakieś triki na RWK + darmowe rozmowy albo coś w ten deseń? W starym temacie były, ale nie wiem czy jeszcze działają?
Jeżeli ktoś zna taki myk to poprosiłbym o instrukcje krok po kroku.
Jeżeli ktoś zna taki myk to poprosiłbym o instrukcje krok po kroku.
jeśli w starym temacie były to sprawdź i wróć z odpowiedzią
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
Witam, taka sytuacja w tel dziadków : Taryfa nowy plush konto było ważne do 14 grudnia, aktywne promocje to : Video 30dni, Plush Internet Promo BS - teraz wychodzące są zablokowane, a na koncie jest jeszcze 28zł wiec pasowałoby odblokować - co i w jakiej kolejności wykonać najtańszym kosztem aby odblokować i uruchomić RWK - poproszę też kody, z góry dziękuję,
pzdr.
pzdr.
kocurek123: zasil za 5 zł, włącz promocję RWK i ponownie zasil za 5 zł, wtedy zyskasz 365 dni wychodzących.
Pamiętaj, iż włączenie jakiejkolwiek promocji wymaga aktywnego konta na wychodzące. Przy niskim awaryjnym zasileniu masz tylko 5 dni, aby wszystko ogarnąć.
Kod na aktywacje promo z RWK: *136*11*10#
Saldo konta: *100#
Stan neta z Plush Internet Promo BS: *121#
Pamiętaj, iż włączenie jakiejkolwiek promocji wymaga aktywnego konta na wychodzące. Przy niskim awaryjnym zasileniu masz tylko 5 dni, aby wszystko ogarnąć.
Kod na aktywacje promo z RWK: *136*11*10#
Saldo konta: *100#
Stan neta z Plush Internet Promo BS: *121#
Dzieki Karlos20 - już zrobione