• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1107244  autor: szyman12
 25 lis 2020, 11:48
Cześć
Tak jak w temacie. Mama dotychczas miała Xiaomi Redmi 4X i nadal by z niego korzystała, ale niestety utopił się :-/ Więc czas na zmiany.
Mama jest że tak się wyrażę 'prostą userką' - czyli smsy, rozmowy, podstawowe gierki itp. Ponieważ wydajność pewnie telefony będą miały podobną to zależałoby mi głównie na czasie działania baterii + aparacie. Co byście polecili?

Wstępnie wybrałem:
- Xiaomi Redmi 9 3/32;
- Motorola G8;
- realme 6s;
- Huawei P40 lite e
 #1107418  autor: Eragon
 29 lis 2020, 23:38
Ja bym jednak poszedł w Redmi Note 8T.
Ten Redmiak który podałeś jest od niego gorszy, chociaż teoretycznie nowszy (więc lepszy? ale nie).

A reszta... Jedynie Motka jak dla mnie warta rozważenia, ale już chociażby z racji takiej że mama korzystała z MIUI - to lepiej pozostać na tym MIUI. Sam w sobie telefon bardzo fajny, chociaż duży... ale ten Redmi 9 większy, więc moja propozycja mimo wszystko, mniejsza.

:smt006
 #1107601  autor: solnik
 03 gru 2020, 17:00
Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu. Szukam fona max do 600zł
W sklepie widziałem
Xiaomi Redmi 9 4GB
Alcatel jakiś z RAM 4GB
Motorola E7 4GB
Czy jest coś warte uwagi? Z powodu pracy nie chcę drogiego fona, gdyż nie wiem ile taki fon mi posłuży. Myślałem o używce z OLX. Używkę bym szukał do 300zł i można coś znaleźć max dwuletniego np. Samsung A7 z 4GB ram, lub Huawei Y7 2019.
Głównie zależy mi na dobrej baterii. Aktulanie mam Huawei P8lite i w pracy przy słuchaniu muzyki 6h i bateria pada. Na zdjęciach mi nie zależy, na graniu również. Głównie tel używam do bankowości, poczty, olx, allegro, otomoto, czasem Youtube i wiadomo do dzwonienia i sms. Zależy mi też, żeby szybko fon reagował na zmiany w nawigacji googlemaps. Nie tak jak w p8lite. Czy w tej cenie można znaleźć coś ciekawego? Może są inne ciekawe modele? Realme czy coś podobnego?
 #1107612  autor: solnik
 03 gru 2020, 18:48
POCO m3 power bardzo ciekawa propozycja. Szkoda, że nie ma w Media Markt, bo prawdopodobnie tam będę kupował sprzęt za niedługo i mam pewne zniżki. Również w tym budżecie mieści się motorola G8 i G8 power. Głównie różnice zauważyłem w baterii jak i w rozdzielczości. Jak wygląda sprawa z tą rozdzielczością? Większa jest lepsza? Bardzo to widoczne to jest? Tym bardziej, że większość tych budżetówek ma niską rozdzielczość względem G8 power czy POCO m3 power w tej cenie. Jak to się ma do wiekowego p8lite?
 #1107613  autor: Remington
 03 gru 2020, 19:46
P8 Lite był słaby już w chwili premiery: mała bateria, słaby procek. Kamieniem milowym był dopiero P9 Lite, to był faktyczny przełom. Zatem porównując do P8 Lite... nie ma porównania.
 #1107614  autor: solnik
 03 gru 2020, 19:51
p8lite mimo małego ekranu o dziwo wystarczał mi. Miałem przed tem Sony Z3 kupiony kilka tygodni po premierze i wtedy ten fon wymiatał, lecz był zbyt delikatny... wystarczyło, że spadł z pół metra i serwis. P8lite spadł z 2 metrów, ekran rozwalony, ale działa. Ale nie o to chodzi. Szukam czegoś sensownego do 600zł, bo w końcu trzeba zmienić 4 letniego złoma na coś trochę nowszego i szybszego. POCO m3 power wydaje mi się ciekawą propozycją. Jak ma sie do tego moto G8 power?