• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1106537  autor: KonradB
 13 lis 2020, 13:13
Cześć,

Powoli się zbliża dzień, w którym będę musiał zmienić telefon. Szukam czegoś do 1000 PLN i dwa modele przykuły moją uwagę:

- Samsung M21

- POCO X3 NFC

O ile mam służbowego Samsunga Galaxy A7, to nigdy nie miałem okazji korzystać x modeli Xiaomi.

Gdyby brać pod uwagę same bebechy, to brałbym pewnie ten drugi, bo wersja 6/128 GB kosztuje niecałe 1100 PLN (pewnie przy okazji Black Friday uda się taniej wyrwać). Samsung 4/64 GB niecałe 900 PLN. Jest niby wersja 6GB, ale chyba tylko na rynek indyjski.

Zastanawiam się więc czy sam wyświetlacz amoled (+trochę większa bateria) są wystarczającą przesłanką za koreańczykiem. Niestety u mnie w sklepach okolicy nie ma fizycznie tych telefonów, żeby porównać. W gry za bardzo nie gram, bardziej muzyka/filmy/net. No i dość często combo muzyka + nawigacja w tle.
 #1107016  autor: KonradB
 21 lis 2020, 17:59
Jeszcze ktoś na innym forum polecił mi Realme 7 Pro (8/128 GB + Amoled). Mieliście styczność z tym telefonem?