Telefon to zabytkowy Samsung Galaxy Ace GT-S5830. Po podłączeniu do komputera przez USB nic się nie dzieje. Próbowałem innego kabla - bez zmian. Samsung Kies też go nie rozpoznaje. System to Windows 10 64-bit. Jest jakiś sposób, żeby zaczął go widzieć?
- Wszystko, co związane z Androidem
Sterowniki Samsunga zainstalowane? Pamiętam z daaaaaawnych czasów, że coś tam trzeba było zainstalować.
Czy to normalnie, że po podłączeniu absolutnie nic się nie dzieje, nie widnieje w menedżerze urządzeń nawet z wykrzyknikiem? Próbowałem inny kabel, ale też nic.
Normalne. Odpowiesz na moje pytanie? 

Zainstalowałem stąd https://developer.samsung.com/mobile/an ... river.html Nic nie pomogło.
A telefon w ogóle ładuje się przez ten port? Może port jest uszkodzony?
Ano dziwna sprawa.
1. Soft oryginalny?
2. A pobaw się debugowaniem USB, włącz i wyłącz i sprawdź czy łapie (na 70% tu lezy wina)
3. Wejście USB - sprawdź inne, a jak możesz inne komputery. Tu bywa często problem.
Jak to nie pomoże... to sam już nie wiem
Może instalacja starego KIESA i tryb zgodności? Haha, ale potestuj powyższe 
1. Soft oryginalny?
2. A pobaw się debugowaniem USB, włącz i wyłącz i sprawdź czy łapie (na 70% tu lezy wina)
3. Wejście USB - sprawdź inne, a jak możesz inne komputery. Tu bywa często problem.
Jak to nie pomoże... to sam już nie wiem

Tak, soft oryginalny (android 2.2.1).
ADB and Fastboot widzi urządzenie
ADB and Fastboot widzi urządzenie
Ale po wyłączeniu telefonu i przejściu w tryb download wyskakuje “Nie rozpoznano urządzenia USB”.PS C:\platform-tools> adb devices
daemon not running; starting now at tcp:5037
daemon started successfully
List of devices attached
S5830e8014cd4 device
Zaraz, to Ty chcesz żeby go było widać w trybie download, czy po prostu w Windowsie żeby np. przegrać pliki? Już się pogubiłem.
Chcę się pobawić tym złomem i na sam początek wgrać najnowszego androida, który jest dostępny na stronie Samsunga.