Szukam telefonu w okolicach około 1000 zł.
Telefon będzie używany rzadko, 90% czasu leży nieaktywny na moim biurku. Tak na prawdę mało kiedy robię zdjęcia, w ogóle na nim nie gram. Jak tak myślę to najwięcej zajmuje mi przeglądanie twittera oraz innych apek i słuchanie muzyki/audiobooków. Ważne, żeby starczył mi na długo – mój Samsung s6 powoli zaczyna mulić po 5 latach od premiery, pewnie ten co teraz kupie tak długo nie wytrzyma, ale im dłużej tym lepiej.
Podzespoły na które patrzę przy wyborze, w kolejności:
1. RAM, procek, system - tak żeby nie mulił
2. Bateria
3. Aparat
4. Pamięć
5. Wielkość ekranu - im większy tym lepiej
6. i później cała reszta - nie zależy mi na złączu jack, USB typu C oraz NFC
Kilka moich propozycji – dużo, dlatego szukam pomocy w określeniu najlepszych z tych telefonów. Nie ma sensu porównywać smartfonów różniących się o kilkaset złoty, dlatego najważniejszym niech będzie stosunek cena/jakość, a gdy któryś jest droższy to czy warto do niego dopłacać.
~800 zł:
• Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64GB
• Honor 9X 4/128GB
• OPPO A52 4/64GB
• Motorola Moto G8 Power 4/64GB
• Samsung Galaxy M21 4/64GB
~1200 zł:
• POCO X3 NFC 6/128GB
• OPPO A91 8/128GB
• Xiaomi Mi Note 10 Lite 6/64GB
~1300 zł:
• Realme 6 Pro 8/128GB
• Xiaomi Mi 10 Lite 6/128GB
• REALME 7 Pro 8/128GB
Z tych wszystkich Realme 7 pro jest dla mnie najciekawszy, ma dużo zalet - głośniki stereo, ekran AMOLED, czytnik w ekranie, dobra bateria i szybkie ładownie.
Jeśli znacie jakieś dobre telefony to napiszcie, albo może jakaś premiera niedługo - mogłem pominąć któreś interesujące.
Raczej nie będę kupował przez aliexpress - nie mam czasu na czekanie na przesyłkę + ryzyko z vatem i gwarancją. Do tego Huawei odpada.
Z góry dziękuję za pomoc.
Telefon będzie używany rzadko, 90% czasu leży nieaktywny na moim biurku. Tak na prawdę mało kiedy robię zdjęcia, w ogóle na nim nie gram. Jak tak myślę to najwięcej zajmuje mi przeglądanie twittera oraz innych apek i słuchanie muzyki/audiobooków. Ważne, żeby starczył mi na długo – mój Samsung s6 powoli zaczyna mulić po 5 latach od premiery, pewnie ten co teraz kupie tak długo nie wytrzyma, ale im dłużej tym lepiej.
Podzespoły na które patrzę przy wyborze, w kolejności:
1. RAM, procek, system - tak żeby nie mulił
2. Bateria
3. Aparat
4. Pamięć
5. Wielkość ekranu - im większy tym lepiej
6. i później cała reszta - nie zależy mi na złączu jack, USB typu C oraz NFC
Kilka moich propozycji – dużo, dlatego szukam pomocy w określeniu najlepszych z tych telefonów. Nie ma sensu porównywać smartfonów różniących się o kilkaset złoty, dlatego najważniejszym niech będzie stosunek cena/jakość, a gdy któryś jest droższy to czy warto do niego dopłacać.
~800 zł:
• Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64GB
• Honor 9X 4/128GB
• OPPO A52 4/64GB
• Motorola Moto G8 Power 4/64GB
• Samsung Galaxy M21 4/64GB
~1200 zł:
• POCO X3 NFC 6/128GB
• OPPO A91 8/128GB
• Xiaomi Mi Note 10 Lite 6/64GB
~1300 zł:
• Realme 6 Pro 8/128GB
• Xiaomi Mi 10 Lite 6/128GB
• REALME 7 Pro 8/128GB
Z tych wszystkich Realme 7 pro jest dla mnie najciekawszy, ma dużo zalet - głośniki stereo, ekran AMOLED, czytnik w ekranie, dobra bateria i szybkie ładownie.
Jeśli znacie jakieś dobre telefony to napiszcie, albo może jakaś premiera niedługo - mogłem pominąć któreś interesujące.
Raczej nie będę kupował przez aliexpress - nie mam czasu na czekanie na przesyłkę + ryzyko z vatem i gwarancją. Do tego Huawei odpada.
Z góry dziękuję za pomoc.