• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #110496  autor: sopek44
 01 paź 2006, 12:15
Witam!! szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem, jeśli istnieje podobny to sory. a więc, tak jak w temacie Symbian czy Windows?? co jest lepsze?? na co jest wiecej bajerów, który z nich jest szybszy, który jest bezpieczniejszy itp. szukam telefonu do 550zł i nie wiem czy ma mieć symbiana czy windowsa. prosze o porady. pozdrawiam

#110505  autor: Tragedya
 01 paź 2006, 12:38
Za 550 zł. rozejrzałbym sie za jakims SPV.
Moim zdaniem roznice sa kosmetyczne, bo prawie kazdej aplikacji znajdziesz odpowiednik na kazdy system.
Za 600zł mozna juz kupic C550, telefon moim zdaniem bardzo fajny.
Jeszcze polece ci nokie 7610/6670. Ma swoje wady (gprs, mp3 w mono), ale ogolnie pozytywny telefon

#110570  autor: adamos
 01 paź 2006, 17:06
Bezpieczniejszy wydaje się łindows jak na razie wyszło na niego bardzo mało wirów
pozatym z racji że mam c500 będę za windowse :)
miałem sx1 ale symbian mi jakoś nie pasi :)
z symbiana brakuje mi tylko? nie wiem czego bo nic mi nie brakuje :)

to moje mało obiektywne zdanie :)

#110609  autor: sopek44
 01 paź 2006, 18:52
adanos jesli ty masz telefon z windowsem to mam kilka pytań!! słyszałem że potrzeba około 300mh żeby windows dobrze działał, i że akurat ten model spv zamula. czy na windowsa znajde tyle programów co na symbiana np.pilot tv itp.

#110613  autor: adamos
 01 paź 2006, 18:59
300 mhz :| chyba tylko w przypadku dotykowego wyświetlacza np. takiego jak mają telefony z serii mda
c500 ma 200 mhz telefon chodzi szybko i wogóle nie muli może że właczy się bardzo dużo programów na raz
programów jest bardzo dużo ale trzeba umieć szukać
pilota tv nie znajdziesz bo nie ma, irda w c500 służy tylko do wysyłania plików więcej z niej nie wyciszniesz

#110637  autor: piotrz
 01 paź 2006, 20:49
sopek44 pisze:adanos jesli ty masz telefon z windowsem to mam kilka pytań!! słyszałem że potrzeba około 300mh żeby windows dobrze działał, i że akurat ten model spv zamula. czy na windowsa znajde tyle programów co na symbiana np.pilot tv itp.
Coś Ci się pomyliło :lol: Tu chodziło o pocket pc, a dokładniej o spv m3000-on zamula. Jednak c500 jest chyba najszybszym telefonem z windows smartphone (procek jak w c600 i mały wyświetlacz dają piorunującą szybkość)

Co do programów to jest podobna ilość

#110654  autor: sopek44
 01 paź 2006, 21:59
a więc stawiacie na windowsa i spva c500??

kupił bym tego spva ale on ma aparat vga :cry: a spv c550 są miniumum za 600zł a tyle kasy raczej nie mam :(