Od godziny 10 "bushowałem" sobie w sieci,i natrafiłem na coś ciekawego z dziedziny GSM.
Tekst pochodzi ze strony mediapl
To że Chiny posiadają największy potencjał do nowych wynalazków wiadomo już od dawna. Ale niektóre pomysły przerastają wszelkie wyobrażenia. Mówiąc krócej twój telefon jest „duży”? Nie ma problemu pewna chińska firma zbudowała chyba najmniejszy (wprowadzany do seryjnej produkcji) podręczny telefon komórkowy. Telefonik nazywa się Xun Chi 138, co ciekawe producent w aparacie o rozmiarze liczącym sobie 2,64 cala długości, zamieścił malutki, kolorowy, dotykowy wyświetlacz, 1.3 Megapikselowy aparat fotograficzny oraz GPRS. Ale telefon w tych czasach nie był by w pełni funkcjonalny gdyby nie posiadał odtwarzacza mp3, to nic trudnego w telefonie jest takowy wraz z wbudowaną kartą pamięci. Szkoda że rozmiary nie pozwoliły mu na umieszczenie normalnej klawiatury i modułu Bluetooth. Niedługo maleństwo trafi na rynek USA, możliwe że zrobi ogromną furorę wśród nastolatków, niestety cena nie została jeszcze podana.
No tak,jeszcze tylko zbliżenie optyczne (x10),aparat 10 Megapixelowy itp.Czego te chińczyki nie wymyślą...niebawem w telefonie będziemy posiadali przenośne odczyty płyt DVD,a same płyty będą wielkości 5 złotych
Ps.wiecie,że na ruskich stronach można przeczytać wiecej news'ów niz na telepolis

troche mnie to martwi,że polska,chyba najlepsza strona o telefonach komórkowych zostaje z tyłu...mówię o telepolis.