• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1101683  autor: lexom
 21 sie 2020, 12:24
Gdzie najlepiej przenieść dwa numery ? Jeden jest w T-mobile, 2-gi w Orange.
Interesuje mnie no-limit + internet około 10 GB (później lejek).
Z tego co widzę to za 40 zł jest w plush na kartę za dwa numery.
Znajdzie się coś tańszego/podobnego ?
 #1101758  autor: Remington
 22 sie 2020, 14:40
lexom pisze:
21 sie 2020, 12:24

Przeczytaj regulamin na górze strony i podaj nam więcej informacji, przede wszystkim co się dla Ciebie liczy (jak dotąd podałeś tylko cenę jako jedyne kryterium), czy masz jakieś preferencje odnośnie operatorów, bo np. jakiś działa lepiej lub gorzej tam gdzie bywasz najczęściej itd. Nie wyjaśniłeś czy 10GB miesięcznie ma być osobno na numer czy może być łącznie na oba.

Oferty w parze po ok. 20 zł za numer są w Orange/nju, Plusie, a2mobile, a już po 25 zł za numer jest ich znacznie więcej.
 #1101767  autor: lexom
 22 sie 2020, 22:57
Z zasięgiem Orange i T-mobil nie mam problemu. Plusa nie sprawdzałem.
Interesuje mnie no-limit na każdy numer + około 10 GB na każdy numer (później lejek).
Myślę, że 10 GB na każdy numer to minimum.
Preferuje jednak tradycyjnych operatorów: Plus, T-mobile, Orange lub ich brandy: Plush, Nju, Heyah. Operatorzy MVNO jakoś mnie nie przekonują.
 #1101818  autor: KC-KARLOS
 23 sie 2020, 20:17
Jeśli mowa o karcie, to po co wspominasz o ofercie abonamentowej Plusha, która jest korzystniejsza? Musisz się określić.

> Pakiet no-limit z lejkiem to w a2mobile, w dobrej cenie. Ta oferta należy do Premium Mobile, ale jest częścią Grupy CP (Plus, Aero2, Polsat).
10 GB (potem 1 mbps do 15GB, następnie 0,5 mbps bez limitu danych) + minuty/SMS/MMS w kraju za 19,90 / mies.
> wRodzinie (Aero2 - Grupa CP): 10GB (potem lejek 0,5 mbps bez limitu danych) + minuty i SMSy w kraju za 30 / co 2 mies.

Inne oferty są w granicy 25-30 zł, ale po wyczerpaniu neta jest okropny lejek 16/32/64 kbps. Najwięcej neta na pełnej prędkości do 30 zł dorzuca Orange Flex (30 GB bez kombinacji, w jednym pakiecie) oraz Plus/Plush w usłudze no-limit/SMS/MMS + 15GB + 15GB jako bonus po doładowaniu za 30.

Bonusy za przeniesienie numeru:
> Orange Flex ma promocyjny miesiąc na start lub 50 zł na konto bankowe lub usługi za wpisanie kodu polecającego za drugi miesiąc korzystania.
> Plus/Plush ma darmowe 3 pakiety po 30 dni usługi no-limit minut/SMS/MMS + 15GB za 0 zł, następnie po tym czasie 30 zł/mies.
> a2mobile: darmowy miesiąc usługi "Niewyczerpalne Wszystko 19,90". Czyli no-limit w PL + 10GB na pełnej prędkości (potem korzystny lejek 1 mega, a potem 0,5 mega), po miesiącu usługa płatna 19,90.

Polecam opcje na kartę, gdyż są łatwiejsze w kontrolowaniu kosztów i nie ma tam niespodzianek. No i możesz zmienić sieć nawet w 12 godzin (dotyczy dużych sieci w salonie operatora).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟