• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1101472  autor: matkon
 18 sie 2020, 12:13
Cześć,

Szukam oferty na kartę z jak największą ilością internetu w możliwie najniższej cenie. Kartę chcę używać wyłącznie podczas wakacji przez 2 tyg.

Czytałem o tej ofercie 100GB od Play (aktywowane za free z Play24). Czy coś lepszego się znajdzie? Czy da się tak zakombinować, żeby nowozakupionego startera nie trzeba było doładowywać i mieć możliwość wykorzystania tych 100GB (może nie trzeba nic kombinować?).
Ostatnio zmieniony 18 sie 2020, 12:18 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: poprawiam tytuł, przenoszę do właściwego działu
 #1101477  autor: KC-KARLOS
 18 sie 2020, 12:54
matkon: kup starter odNOWA za 5 zł. Wówczas spokojnie do tych 30 dni wykorzystasz te 100GB internetu, bez potrzeby pilnowania ważności konta na start (po aktywacji startera odNOWA karta jest aktywna 13 miesięcy). Nie ma aktualnie nic lepszego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1101483  autor: KC-KARLOS
 18 sie 2020, 13:16
Jak już pakiet jest aktywny to nic nie trzeba robić. Jest aktywny 30 dni i po tym czasie zniknie niewykorzystany, no chyba, że wcześniej zjemy te środki, o czym operator powiadomi SMSem.
Przypomnę, odNOWA nie wymaga doładowania nowego startera, ani innych działań na saldzie, aby pakiet działał (13 miesięcy ważności konta). Startery innych taryf na kartę mają 10 dni wychodzących, startery taryf internetowych - tylko 7 dni. No chyba, że się trafi starter z taryfą Play Na Kartę Rok Ważności Konta - wtedy jedno kliknięcie w Play24 i też nie trzeba go doładowywać (365 dni wychodzących), dostaje się też tam neta z ograniczoną prędkością do 7 mbps.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1101485  autor: matkon
 18 sie 2020, 13:23
WYMODEROWANO

@Karlos tak zrobię - pytałem na czacie konsultanta Play o ważności starterów i stwierdził, że nie ma on listy z takimi żebym mógł sobie zobaczyć ile taki starter ma ważności bez doładowania. Z tym OdNowa nawet nie pomyślałem. Dzięki.
@Remington - dzięki, że już nie muszę tłumaczyć. Wydawało mi się i nadal wydaje, że opis jest klarowny, ale może trzeba mieć chociaż podstawową umiejętność znajomości j. polskiego. :)
 #1101488  autor: 24bis24
 18 sie 2020, 13:53
WYMODEROWANO

``aktywowane za free z Play24`` nie jest prawdą gdyż można dokonać tylko i wyłącznie w aplikacji mobilnej Play24 a nie przez Play24 :)
https://www.play.pl/resources/pdf/2020/ ... zencie.pdf
Ostatnio zmieniony 18 sie 2020, 15:40 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: wycięte z wątku to co nie na temat i w dodatku błędne zinterpretowane

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1101489  autor: KC-KARLOS
 18 sie 2020, 13:59
Dla ścisłości.
Bonus 100GB na start można dostać tylko w aplikacji Play24, bądź może go uruchomić konsultant na czacie w apce Play24. W pozostałym wypadku odpalamy inny bonus czyli 50GB krótkim kodem *111*639*1#. Jest 2x mniejszy bonus, ale też ważny 30 dni, wykluczający się z promocją w apce Play24. No i tyle :)

matkon: w cennikach taryf na kartę (wszystko znajdziesz na stronie PLAY.PL > zakładka Obsługa Klienta > Regulaminy i Cenniki > Karta (lub Internet > Internet na Kartę) znajdziesz informacje o początkowej ważności konta podstawowego startera wraz z zasadami rozliczeń środków na start. Polecam poczytać. Uwaga, niektóre taryfy nie są wspierane i dostępne w sprzedaży.
Konsultanci Tobie takich info nie podadzą na szybko, bo nie mają na to czasu.

#1101496  autor: marcin19883
 18 sie 2020, 15:40
Nie musisz starteru OdNowa kupować. Dowolny starter Playa kup, zmień taryfe na OdNowa, potem uruchom 100GB na start, i 100GB na lato. Góra 30min roboty.
 #1101499  autor: KC-KARLOS
 18 sie 2020, 15:53
Po co więcej, skoro autor wątku chce neta tylko na 2 tygodnie? Jeden pakiet wystarczy. Skąd wiecie, że użyje środków z promocji na lato, skoro nie jest wykorzystywany poprzez użycie przeglądarki internetowej lub w formie tetheringu albo karta będzie w routerze?
Jak dla mnie temat jest wyczerpany. Trzeba pamiętać, że są to oferty przeznaczone głównie na smartfona, choć te 100GB na wszystko trudno wykorzystać na telefonie.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2020, 16:10 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 2 razy.

#1101507  autor: KC-KARLOS
 18 sie 2020, 16:48
marcin19883: jeśli na starterze był już odpalony pakiet 100GB na start, po zmianie na odpowiednią taryfę, możesz włączyć ten mniejszy pakiet, 50GB. Była już o tym mowa w dedykowanym wątku, nie powielajmy więcej tych informacji (Halo moderacja) :D