Czy złotówki też się kumulują ? bo kojarzę że pisaliście o pakiecie danych a kasy też mam każdego dnia coraz więcej. Najważniejsze że do dyspozycji jest 1TB 

Otóź nie do końca.
Poziom ignorancji z ich strony wychodzi, że wchodzi w zupełnie inny wymiar. Chciałabym, wiem, rozumiem, ale co ja mogę. Może zamiast uruchamiać prawnika to sięgnąć po rzecznika praw. Ja swego czasu miałem taką przyjemność w przypadku neostrady i problemów z ograniczeniem prędkości łącza pomimo większych możliwości z centrali.babcia77 pisze: ↑13 sie 2020, 13:01Kolejna rozmowa z konsultantem i beton z ich strony. Przyznają rację że awaria jest po ich stronie. Jednocześnie nic nie mogą zrobić dopóki nie upłynie 5 dni roboczych i dział techniczny nie potwierdzi usunięcia awarii czyli do jutra nic nie będzie robione. Co do zwrotu środków - nie może tego zrobić konsultant. Jeśli uznają reklamację - konsultant stwierdził że faktycznie pomylili poprzednią reklamację z obecną!!! Ale na jej rozpatrzenie mają do 30 dni "choć zwykle mieszczą się w 10". I dopiero na podstawie uznanej reklamacji będą mogli zwrócić środki. Czyli mam włączoną i opłaconą usługę która nie działa i zasadniczo to moja wina że ja ją mam i chcę z niej korzystać. Konsultantka zaproponowała mi żebym doładował konto 5 PLN to może zadziała. Zapytałem czy jak nie zadziała o mi od ręki zwrócą 5 PLN? Nie. Będę musiał napisać reklamację. Kolejny raz "nie mamy Pana płaszcza i co Pan nam zrobi?". Co do pakietu danych w zastępstwie odpowiedź że przecież mam internet bo mam jeszcze 2 GB z tych 10 co dali mi w sobotę. Co dalej jak się skończy? Ano więcej nie dostanę bo ona nie może. Pani się zacukała jak jej powiedziałem że w niedzielę jej kolega chciał mi dać kolejne 10 GB od ręki mimo że miałem na koncie jeszcze 5-6GB. W zamian usłyszałem że jak chcę mieć net to mam sobie jakiś pakiet dokupić. Oj chyba czas wypuścić z klatki prawnika...![]()
Również jakiś czas temu zaliczyłem takową kumulację.darekka pisze: ↑13 sie 2020, 16:50Przypominam, że swego czasu u wielu z nas były większe cuda i jakoś poogarniali dość skutecznie ale jak u Ciebie skumulowało się pewnie w wyniku jakiś zamułek systemu 2000GB to nie dziwne, że zdechło-ot taki urok i aby tego uniknąć wprowadzili resetowanie przedwczorajszego pakietu.
@michcio123 Od piątku jest codziennie jedno pobranie i 2 doładowania.michcio123 pisze: ↑16 sie 2020, 22:21A czy w bilingu tuż po pobraniu 1zł są 2 doładowania zwłaszcza dzisiaj (16.08.2020)