Poszukuję najkorzystniejszej oferty na przedpłacony dostęp do internetu w smartfonie, który będzie używany jako radio internetowe . Będą używane aplikacje Tunein, MediaU lub OpenFm . Strumienie radiowe są nadawane w jakości maksymalnie 128 kb/s , więc oferta może mieć lejek , ale pozwalający na transfer tego strumienia. Czy jest jakaś alternatywa dla a2mobile - za 12,99 miesięcznie ? W tej lokalizacji, w której to radio ma grać, wszystkie sieci mają niezłe pokrycie.
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przenoszę do właściwego działu. Popraw tytuł zgodnie z instrukcją powyżej i określ ile danych miesięcznie potrzebujesz.
Nie jestem w stanie określić ilości potrzebnych danych. Radio będzie grało kilkanaście godzin dziennie.
Cena zależy od ilości danych. Jeśli nie wystarczy 5GB za 5 zł w Plushu, to tani jest tylko Flex 70GB za 10 zł z lejkiem 512 kbps w Aero2 BDI (ale trzeba zapłacić za kartę, nie wiem czy dla 3 zł oszczędności jest warto).
Radio internetowe działa na darmowym lejku z Faktu.
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
@24bis24 Przy streamie na poziomie 128 kilobitów nie ma szans na płynne działanie. No chyba, że zbuforujesz z minutę.
Może to nie jest oferta na kartę, ale coś ciekawego i taniego znalazłem.
Oferta Orange Internet Mobilny Podstawowy. Abonament tylko 9,99 mies. 10GB neta, po jego wykorzystaniu uruchamia się dodatkowe 10GB za 10 zł (nie mam informacji czy jest opcja rezygnacji z tego dodatkowego pakietu, gdzieś słyszałem, że jest taka opcja - ale nie mam potwierdzenia). Po wyczerpaniu neta podstawowego, prędkość zwalnia do 1 mbps (bez limitu danych). Umowa na 2 lata, ale BEZ KAR za wcześniejsze zerwanie umowy. Jeśli ktoś potwierdzi, że w tej opcji jest możliwość rezygnacji z ekstra płatnego pakietu, to chyba mamy najlepszą ofertę na neta do streamingu muzyki przez internet.
Oferta Orange Internet Mobilny Podstawowy. Abonament tylko 9,99 mies. 10GB neta, po jego wykorzystaniu uruchamia się dodatkowe 10GB za 10 zł (nie mam informacji czy jest opcja rezygnacji z tego dodatkowego pakietu, gdzieś słyszałem, że jest taka opcja - ale nie mam potwierdzenia). Po wyczerpaniu neta podstawowego, prędkość zwalnia do 1 mbps (bez limitu danych). Umowa na 2 lata, ale BEZ KAR za wcześniejsze zerwanie umowy. Jeśli ktoś potwierdzi, że w tej opcji jest możliwość rezygnacji z ekstra płatnego pakietu, to chyba mamy najlepszą ofertę na neta do streamingu muzyki przez internet.

Kup starter plusha, 15 dni internetu masz gratis. Zarejestruj kartę w plusonline i aktywuj pakiet 6GB extra za 0 zł, co 30 dni. Oczywiście wcześniej włącz kodem RWK i następnie zasil konto 5 pln.
TomLee: chcesz zaryzykować zjadanie kasy na koncie lub brak transmisji po wyczerpaniu Extra6GB? Nie lepiej ten pakiet połączyć z cykliczną paczką 5GB za 5 zł/mies. w Plush? Lepiej mieć w razie co lejek 32 kbps niż 0 neta.

Przychodzi sms o zakończeniu pakietu jak karta jest w smartfonie. Trzeba być trochę czujnym, mam ten pakiet na 2 komputerach stacjonarnych, smsa nie dostaję i jakoś sobie radzę.
Dla tych, co nie lubią się pilnować polecam aktywację pakietu 5GB za 5 zł.

Przy prędkości 128 kb/s 1GB zejdzie w ok 17-18 godzin.
Więc jeśli słuchasz radia codziennie przez kilkanaście godzin, to potrzebujesz do 30 GB.
Najtaniej będzie tu aero2 za 10zł (70GB - 512kb/s), choć trzeba będzie założyć kaucję za kartę (którą potem, po zwrocie karty, w ok 50% się odzyska).
A jakbyś nie miał nic przeciwko, aby co godzinę wbić kod Captcha, to a Aero2 BDI będzie całkowicie za darmo (poza wyżej wspomnianym jednorazowym kosztem kaucji).
Więc jeśli słuchasz radia codziennie przez kilkanaście godzin, to potrzebujesz do 30 GB.
Najtaniej będzie tu aero2 za 10zł (70GB - 512kb/s), choć trzeba będzie założyć kaucję za kartę (którą potem, po zwrocie karty, w ok 50% się odzyska).
A jakbyś nie miał nic przeciwko, aby co godzinę wbić kod Captcha, to a Aero2 BDI będzie całkowicie za darmo (poza wyżej wspomnianym jednorazowym kosztem kaucji).
Ostatnio zmieniony 24 lip 2020, 14:37 przez neotele, łącznie zmieniany 1 raz.
neotele: serio? aero2? Zużyjesz z pakietu te 70GB na 0,5 mega lejka, to przełączy się na BDI, gdzie po godzinie trzeba wbić kod CAPTCHA aby znów nawiązać transmisję na kolejne 60 minut. To bezsens. Płacisz tylko za to, żeby neta nie przerywało co godzinę. Absurd.
Zapłacisz 2,90 zł więcej i neta masz na lepszych warunkach. 5GB pełnej prędkości, kolejne 5GB masz na 3 mbps, następne 5GB jest na lejku 1 mega, a po zużyciu łącznie 15GB masz już ostateczny lejek 0,5 mbps, bez limitu danych i bez przerw co godzinę - na cały miesiąc. A2mobile rzecz jasna.
Alternatywie: wRodzinie. 30 zł co 2 miesiące. 10GB neta na pełnej prędkości, potem lejek 0,5 mega, do końca ważności pakietu czyli do 2 miesięcy. Dodatkowo w ramach pakietu są minuty i SMSy bez limitu.
Zapłacisz 2,90 zł więcej i neta masz na lepszych warunkach. 5GB pełnej prędkości, kolejne 5GB masz na 3 mbps, następne 5GB jest na lejku 1 mega, a po zużyciu łącznie 15GB masz już ostateczny lejek 0,5 mbps, bez limitu danych i bez przerw co godzinę - na cały miesiąc. A2mobile rzecz jasna.
Alternatywie: wRodzinie. 30 zł co 2 miesiące. 10GB neta na pełnej prędkości, potem lejek 0,5 mega, do końca ważności pakietu czyli do 2 miesięcy. Dodatkowo w ramach pakietu są minuty i SMSy bez limitu.

@Karlos20
Kolega leszekte napisał, że net potrzebny do radia. Więc gdy zużyje 30GB, to jeszcze będzie miał duży 40GB margines na ew. inne zastosowania (o ile takie będą).
Kolega leszekte napisał, że net potrzebny do radia. Więc gdy zużyje 30GB, to jeszcze będzie miał duży 40GB margines na ew. inne zastosowania (o ile takie będą).
neotele: to czemu proponujesz aero2 ze słabym pakietem 70GB z lejkiem 0,5 mega, skoro jest korzystniej przy nielimitowanym necie w a2mobile lub wRodzinie? I to nie tylko przy necie do radia internetowego. Bez kodów co godzinę.

Najlepiej Nju Internet z lejkiem 1Mbps.
Miało być taniej niż 12,99 

Nju jest ponad 2x droższy. Ale ma dogodny lejek.
Taniej jest w abo Orange , lecz nadal nie mam potwierdzenia, czy w ofercie można wyłączyć automatyczne przyznawanie 10GB za 10 zł po przekroczeniu bazowych 10GB za 9,99/mies.
Taniej jest w abo Orange , lecz nadal nie mam potwierdzenia, czy w ofercie można wyłączyć automatyczne przyznawanie 10GB za 10 zł po przekroczeniu bazowych 10GB za 9,99/mies.

A może Play Internet Elastyczny. 10GB za 10zł? Licznik co 10GB, jeśli przekroczysz, płacisz następne 10zł.
marcin19883: bezsens. Radio netowe ma nie generować ekstra kosztów. Skoro na lejku 0,5 mega czy też na 1 mbps bez limitu danych świetnie sobie radzi, to po co za to płacić więcej?