• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1096699  autor: jason22
 05 cze 2020, 20:34
Witam,

pamiętam, że w Play na kartę była opcja RWK bez doładowania. Zmieniało się taryfę kodem *163*2# na Play Rok Ważności Konta i wpisywało kod *111*692*1#, aby dokonać tego bez doładowania za min. 5 zł. Kupiłem niedawno starter, ważność konta oczywiście 7 dni. Wspomniany kod nie działa, a na stronie Play widzę, że taryfa nie jest wymieniona wśród dostępnych (jest tylko odNowa z haraczem 2 zł). Czy na dzień dzisiejszy bezpłatna opcja jest możliwa? Pytam, bo na stronie Play nadal jest informacja o tym drugim kodzie, z dopiskiem "Usługa jest bezpłatna i dostępna we wszystkich taryfach Play Fresh i Play na Kartę Rok Ważności Konta". Pytanie czy taryfy, w których wpisanie tego kodu było możliwe, nadal istnieją?
 #1096700  autor: unnameduser
 05 cze 2020, 20:49
Jest dostępna. Wpisujesz kod *163# i trzeba poskakać po taryfach tak długo, aż w tym menu będzie dostępna taryfa Play Na Kartę Rok Ważności konta.

LuiN pisze:Desktopowa wersja Telepolis to ostatnia rzecz na której się skupiamy.
 #1096705  autor: jason22
 05 cze 2020, 22:06
Hmm po wpisaniu kodu *163# otrzymuję komunikat "Brak dostępnych taryf, na które można by dokonać migracji", a po sprawdzeniu taryfy kodem *111*49*1# "Twoja taryfa to Internet na Kartę 5 zł".
 #1096708  autor: KC-KARLOS
 05 cze 2020, 22:57
A myślałem, że łatwo można odróżnić startery Play w taryfach głosowych, od starterów z taryfy Internet Na Kartę.
Obrazek
Starter Internet Na Kartę - aktualny w sprzedaży

Obrazek
Starter Play Na Kartę odNOWA - aktualny w sprzedaży.

Obrazek
Starter: pierwszy (z lewej) z taryfą Formuła Play na Kartę,
drugi starter (z prawej) z taryfą PLAY NA KARTĘ 0 GR W PLAY (PNK START).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1096710  autor: Remington
 05 cze 2020, 23:22
Łatwo? Ktoś nieświadomy w ogóle nie odróżnia tych taryf, a tym bardziej nich ograniczeń. Moja żona też się kiedyś tak nabrała i gdy ją poprosiłem o starter Play kupiła po prostu starter Play z napisaną... największą liczbą GB 😒.
 #1096716  autor: jason22
 05 cze 2020, 23:47
A czy żeby uratować numer, ale przejść do oferty głosowej, zmieni coś jak przyniosę np numer do Virgin Mobile i potem z powrotem do Play?
 #1096744  autor: TomekErek
 06 cze 2020, 14:01
Mi kiedys odrzucili wniosek o przeniesienie do plusa na karte, bo tlumaczyli,ze w Play mam taryfe DATA (czyli typowo internetowa) a chce przeniesc do plusa na tatyfe VOICE (czyli rozmowy i smsy + paczka neta).

Podziekowalem i udalrm sie do T-mobile. Tam przeniesli mastepnego dnia bez zadnego problemu i numer jest tam do dzis
 #1096746  autor: TomekErek
 06 cze 2020, 15:20
Mali ludzie tak mają, ze najlepiej wychodzi im czepianie się małych rzeczy. Czują sie wtedy lepsi od innych. Tak leczą swoje kompleksy.

Napisalem wczesniej, ze chcialem
przejsc do plusa na kartę - w sieci plus sa takie taryfy jak np. "elastyczna na kartę" czy "prosto na kartę" i o tego typu taryfie GŁOSOWEJ (czyli po angielsku taryfie VOICE) a nie internetowej była mowa.
 #1096749  autor: jason22
 06 cze 2020, 16:20
A czy jest jakaś inna sieć niż Play, która na start oferuje RWK bez doładowania konta? Pytam, bo może nie muszę przenosić numeru 2x. Jeżeli jest na forum już jakiś wątek dotyczący RWK w różnych sieciach (tak jak zestawienie ofert 3w1), proszę o przekierowanie. Jeżeli nie ma - może warto by utworzyć? :)
 #1096750  autor: unnameduser
 06 cze 2020, 16:31
Orange (póki co, nie wiadomo jak długo będzie to działać) - po zakupie starera wysyła się SMS o treści START na 8002 (koszt 3 złote.
T-Mobile- jest RWK w taryfie Frii, ale wymaga zabaw z włączaniem i wyłączaniem co pół roku oferty "Bez limitu za 1 zł dziennie".

LuiN pisze:Desktopowa wersja Telepolis to ostatnia rzecz na której się skupiamy.
 #1096754  autor: TomLee
 06 cze 2020, 16:39
Możesz przenieść numer do Orange na kartę przez internet i wtedy dostaniesz rwk. Ale po roku już go nie dostaniesz. Odnowa w Play jest ok, używając nr nie ponosisz opłaty 2 zł. Wystarczy że raz w miesiącu zrobisz płatną aktywność np wyślesz SMS poza sieć Play. Rwk jest również w plusie i plushu, za darmo.
 #1096755  autor: Remington
 06 cze 2020, 16:40
TomekErek pisze:
06 cze 2020, 14:01
Mi kiedys odrzucili wniosek o przeniesienie do plusa na karte, bo tlumaczyli,ze w Play mam taryfe DATA (czyli typowo internetowa) a chce przeniesc do plusa na tatyfe VOICE (czyli rozmowy i smsy + paczka neta).

Podziekowalem i udalrm sie do T-mobile. Tam przeniesli mastepnego dnia bez zadnego problemu i numer jest tam do dzis

Przecież to jakaś bzdura, nie ma co szerzyć fake newsa. Przenosi się numer, a operator biorca nie ma żadnej wiedzy o tym czy jest on w taryfie głosowej czy internetowej. Nawet kodu błędu na coś takiego nie ma.
 #1096758  autor: 24bis24
 06 cze 2020, 17:07
TomLee pisze:
06 cze 2020, 16:39
Możesz przenieść numer do Orange na kartę przez internet i wtedy dostaniesz rwk. Ale po roku już go nie dostaniesz.
a to czemu, oświeć ...

Napisz czemu nie dostanie?.

Dwukrotnie dłuższą ważność niż w tytule wątku można uzyskać przenosząc numer do:
wRodzinie
https://wrodzinie.com.pl/przenies-numer

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1096764  autor: jason22
 06 cze 2020, 19:52
Dzięki za wszystkie opcje. Czyli dla pewności - zarówno w Orange na kartę, jak i wRodzinie otrzymuje się RWK bez doładowania? Na stronie wRodzinie jest opcja zamówienia darmowego startera, jak i przeniesienia numeru - czy w obu przypadkach tak jest?
 #1096765  autor: 24bis24
 06 cze 2020, 19:57
jason22 pisze:
06 cze 2020, 19:52
czy w obu przypadkach tak jest?
właśnie tak
@TomLee, nie musisz czekać roku, wystarczy doładować konto przez stronę operatora aby mieć ``pełne RWK`` :mrgreen:

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play