3G pisze: ↑08 maja 2020, 22:27
matyss pisze: ↑08 maja 2020, 14:53
Pan z tego działu z informacją, że moje zgłoszenie zostało zweryfikowane i potwierdza że faktycznie obecnie dostępne jest max 3CA ale jak powiedział nie jest to wynikiem żadnej usterki technicznej czy też prac serwisowych ale jest to "efekt zamierzonego działania operatora celem optymalizacji działania sieci".
To ciekawe...
Ja jeszcze tylko dodam, że w Warszawie na stacjach z 4 pasmami też mam max 3CA. Ale dziwne, że na stacjach z 3 pasmami jest tylko 2CA. Zawsze brak jednego pasma...
Przy poniższym objeździe zauważyłem, że jakby tylko w strefie Huawei konfiguracja zazdrośnie broniła B20: z niczym się nie agreguje, a przy data, przy słabym sygnale woli zrzucić do U900. Gdy jednak uda się połączyć z L800, to stara się przerzucić na wyższe pasma, które są nieużywalne i koniec końców ląduje niżej.
Przy VoLTE prawie natychmiast reselekcja do B20, przy nawet odrobinę nieidealnym sygnale.
Co ciekawe, w poniższej Suchej Rzeczce, po ręcznym wymuszeniu operatora, przy szczątkowym sygnale stało się coś, czego nie widziałem już od dłuższego czasu: zrzuciło do 2G (a później, z powrotem do roamingu).
Na stacjach Ericssona (póki co) wszystko się agreguje po staremu.
A teraz, podlaskie nowości:
Wasilków - Święta Woda, dz. nr 320/4; gm. Wasilków, podlaskie; BIA3318, {poprzednio:
foto1} –
nowość
Elegancko pokrywa DW676 do Supraśla.
▸LTE2100+1800

LTE800, jak pisałem wyżej, jest ale się nie agreguje.
▸U2100

▸U900

▸G900
Nie da się zrobić speedtestu.
P.poż. wieża obserwacyjna nadleśnictwa Płaska; Sucha Rzeczka 60; gm. Płaska; podlaskie; AUG4480 , {poprzednio:
foto1} –
nowość
Na poprzednio
pusty sektor weszła radiolinia:
Szału nie ma: sygnał na DW672 jadąc w kierunku Przewięzi ginie jakieś 1,5km od Suchej Rzeczki. W Przewięzi szczątkowy sygnał z
Tartacznej.
▸5G n1
¯\_(ツ)_/¯
▸LTE1800+2100

LTE800, jak pisałem wyżej, jest ale się nie agreguje.
▸U2100

▸U900

▸G900

Na koniec
wielkie dziękuję za dodaniepoprzednich nowości do bazy: @
Pawrzes, dziękuję!
Jednocześnie, zwracam się tradycyjnie z prośbą o dodanie tych dwóch, kolejnych stacji.