Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Szukam jakiejś oferty, gdzie będzie internet min 2GB/miesiąc. Reszta tak na prawdę nie ważna. Głównie do obsługi whatsapp i yt. W domu będzie wykorzystywany internet stacjonarny. Powiedzmy do 10 zł/miesiąc. Da się w tej kwocie?
Dodatkowo w wyżej wymienionym Plusie i Plushu można póki co korzystać z darmowych pakietów 6GB (extra) i 10GB (zostań w domu) włączanych przez aplikację Plusonline.
Różnica między Plushem na kartę i Prosto na kartę jest taka, że w Prosto jest prościej (jak nazwa wskazuje) z RWK i pakietami oraz minuta rozmowy jest 10 gr tańsza niż w Plushu.
Interesuje mnie ta taryfa Prosto na kartę z uwagi na ważność konta rok czasu po doładowaniu chociażby za 5 zł.
I mam takie pytanie czy żeby mieć tą taryfę muszę kupić konkretny starter czy mogę dowolny plusa i potem włączę bez problemu ważność konta na rok i ten internet 3GB/5zł?
https://www.plus.pl/prosto-na-karte#narok
Chcę kupić ten starter ale po wyborze opcji zamów starter wybiera mi starter z 6GB internetu czy to jest to samo?? Wybaczcie za głupie pytania, ale ostatnio starter kupowałem 10 lat temu
W Plushu (w tej samej cenie masz 5 GB) też jest RWK po każdym doładowaniu, ale z taką komplikacją, że przed zasileniem trzeba aktywować darmową promocję RWK (po miesiącu się ona wyłącza, ale uzyskany RWK zostaje) i dopiero wtedy ładować.
W Prosto na kartę RWK jest w standardzie i po prostu każde zasilenie wydłuża ważność konta. Dlatego napisałem, że zgodnie z nazwą taryfy jest tam prościej.
Najlepiej jak kupisz starter w taryfie, na którą się zdecydujesz. Kupno w innej wymaga późniejszej zmiany taryfy na Plusha lub na Prosto..., a to kosztuje 5 zł.
Warto po aktywacji włączyć promocje: 5. doładowanie gratis i Premia za staż (kody znajdziesz w necie) i zasilać po 5 zł zamiast jedną większą kwotą.
P.S. Oba ww. płatne pakiety same się odnawiają. Pakiety darmowe wspomniane przez @TomLee są jednorazowe, więc wymagają obsługi gdy kończy się im ważność. Skoro to numer dziecka to lepiej oprzeć się na płatnych.
Właśnie ostatnio doładowywałem Plusha za 5 pln i byłem zdziwiony, że z automatu nie przedłużyło o rok. W plusonline włączyłem RWK ponownie zasiliłem i było już ok. Mam w plusie 2 karty i tam z automatu przedłuża.
za 10zł/miesięcznie można kupić 10gb w sieci Lajtmobile, pakiet jest samoodnawialny, a doładowanie od 10zł przedłuża ważność konta o rok. Sieć działa na zasięgu Plusa.