Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Zrobiłem dziś dokładne testy między Note8 (XEO) Orange Abo i S10 (XEO) Orange Abo, obydwa w tym samym miejscu. Niestety, wnioski są całkiem inne: niezależnie od technologii VoLTE/VoWiFi, każde połączenie wychodzące z Note8 na S10 realizowane w AMR WB (przeważnie 23.85kbps), każde połączenie wychodzące z S10 na Note8 w AMR NB.
Zawsze wiatr w oczy... Kiedyś byłem jednym z pewnie niewielu użytkowników usługi Extra Numer. Co kilka tygodni zarówno podstawowy, jak i ekstra numer przestawały być dostępne dla połączeń przychodzących. Wychodzące działały więc dopóki ktoś mi przy okazji nie powiedział że nie mógł się do mnie dodzwonić albo dopóki się nie zorientowałem że przez cały dzień jakoś dziwnie nikt nie dzwoni, nie wiedziałem że jest problem. Oczywiście nie wystarczał restart telefonu - trzeba było zgłaszać technikom. Zdarzyło się kilka razy, zaoszczędziłem trochę na abonamencie aż Orange rozwiązało problem (nawet dzwonili do mnie z techniki - byłem jedną z czterech osób w Polsce która miała "odpowiednią" kombinację usług powodującą taki efekt). Brak HD Voice to przy tym pikuś, sam jestem ciekaw ile im zajmie rozwiązanie tego problemu