• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #108955  autor: karo
 25 wrz 2006, 21:33
Od 3 tygodni jestem użytkownikiem E50, wcześniej byłem SE 750. Pierwsze spostrzeżenia to, że tych dwóch telefonów nie można nawet porównać. Nokia to szajs, kompletny szajs. Bateria maksymalnie 3 dni , Trzcionka jest tak mała, że kompletnie jej nie idzie odczytać a na pewno trzeba mocno się koncentrować , oczywiście cały ten ‘’super system mówiący’’ działa tylko w języku angielskim a gdy ma odczytać np. kontakt to brzmi to tak jak by tłumaczył to anglik po 5 piwach. Mam 43 lata szukałem następcy noki, 6310 ale się srogo zawiodłem. To jest kompletny bubel. Odradzam wszystkim.

od moderka:Pamiętaj, by tematy zakładać w ten sposób.Poprawiłem
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2006, 16:53 przez karo, łącznie zmieniany 1 raz.

#108968  autor: RickY
 25 wrz 2006, 21:52
ale można zwiększyć chyba tczczcionke na dużą !!MENU-->USTAWIENIA-->WYSWIETLACZ-->Rozmiar czcionki
Nokia to nie "szaj" gdyby pan zauważył że w np se k750i psuję się dżojstik
a dobrze sformował Pan baterie ??

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#108973  autor: ywis
 25 wrz 2006, 21:58
karo, bateria to normalne już w Nokiach. Wyświetlacze dużo ciągną i to fakt, Nokia mogłaby się postarać w końcu z tymi bateriami, wypuszcza tyle telefonów, a baterii dobrej niepotrafią zrobić w końcu. Jeśli chodzi o sam telefon, to nie zgodze się z tym, że to "szajs"...
karo pisze:zukałem następcy noki 6310
Następca? Hm. Jak w wielu gazetach i na wielu serwisach zdąrzyłem wyczytać już jakiś czas temu i teraz ostatnio, to wychodzi że to N6230/N6230i, N6233 są następcami tej właśnie Nokii, ale na pewno nie pod względem żywotności baterii :twisted:

#109178  autor: Kamil
 26 wrz 2006, 17:28
Ja jestem użytkownikiem tego tel dopiero 2 dzionek :)) Co do czcionki to jest oki jak dla mnie :))).
Zastanawia mnie menu NARZĘDZIA->MOWA u mnie to przy języku polskim nie działa i rozumiem że tak ma pewnie być (dopiero przy ang. pewnie się pojawi?).
Baterię dopiero sformatowałem więc nie wiem ile jeszcze trzyma.

#109188  autor: karo
 26 wrz 2006, 18:00
I tu niespodzianka , trzcionki nie idzie powiększyć .Bateria jest dobrze sformatowana , poprostu jest słaba.

[ Dodano: 2006-09-26, 18:11 ]
Właśnie Nokia ją reklamowała jako następce 6310 . To naprawdę bubel ,zaraz będie można go kupiś na alegro bo tam się znajdzie. Co do SE 750 to był OK. ale dla mnie zbyt słabej jakości obudowa i ona się szybko niszczyła .Wystarczyła jakas moneta w kiszeni .Dałem ją synowi i on z niej jest bardzo zadowolony

#109235  autor: kosaz
 26 wrz 2006, 20:15
karo, to se kup inny fon, innej firmy np bosha : :twisted:
badz jakiegos sagema alcatela siemensa czy wiele wiele innych panasonicow
w nowych fonach bateria przy duzych koloriowych wyswietklaczach 64 tys 260 16 mln kol wysw to norma ze cienko stoji

#109813  autor: Szalony
 28 wrz 2006, 23:06
Polecam nokie E61 ma baterie 1500tke litowo-polimerowa :mrgreen: najlepszy telefon jaki uzywalem a troche ich mialem :mrgreen: trzyma okolo 1,5 do 2 razy dluzej niz np N70,6680, K750i,6230i itp :D

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#125745  autor: Brasico
 20 lis 2006, 13:24
Moja opinia na temat Nokii E50:
minusy:
- bateria słaba - poniżej dzisiejszej przeciętnej (4 dni przy średnim użytkowaniu, 2-3 przy częstszym),
- może jeszcze dla mnie o nie wielki problem, ale faktycznie bardzo mała czcionka, szkoda, ze nie ma możliwości zmiany - jeśli jest to proszę o podpowiedź)
- brak autoblokady klawiatury - co prawda wgrałem aplikację, ale wolałbym gdyby to było w standardzie,
plusy:
- kompatybilność z outlookiem,
- ciekawie rozbudowana książka adresowa,
- symbian, bluetooth - mój pierwszy telefon z tymi możliwościami, jestem pod wrażeniem (ale to akurat nie jest walor tylko tego telefonu, ale jak już plusy to napiszę)
To by było na tyle.
Jeszcze tylko tak na marginesie, zgodzę się z opinią, że teraz robią urządzenia multimedialne z możliwością dzwonienia. Raczej nie da się spotkać takiego telefonu z super baterią jak miała Nokia 6310i, aż łza się w oku kręci na samą myśl o niej.

#125759  autor: piotrz
 20 lis 2006, 13:59
Brasico pisze:- bateria słaba - poniżej dzisiejszej przeciętnej (4 dni przy średnim użytkowaniu, 2-3 przy częstszym),
taa..no to ten, ekhm...nie wiem co powiedzieć :lol: Zamurowało mnie to zdanie. :|
Chciałbym żeby w dzisiejszych czasach średnio telefony trzymały 5 dni :o

A tak serio to 4 dni to dobry wynik. Powiedziałbym , ze przeciętna w dzisiejszych czasach to 2-3 dni

#125940  autor: dechomenon
 20 lis 2006, 23:10
jak bateria ma trzymać 2-3 dni to tragedia...wiem wiem wyświetlacz, symbian itd...no ale co mnie to ma trzymać dłużej i koniec...niech te tęgie głowy wymyślą długowieczna baterię, to wtedy taka osoba będzie bardzo bogata...a my użytkownicy szczęśliwi

#125951  autor: Brasico
 20 lis 2006, 23:22
piotrz pisze:
Brasico pisze:- bateria słaba - poniżej dzisiejszej przeciętnej (4 dni przy średnim użytkowaniu, 2-3 przy częstszym),
taa..no to ten, ekhm...nie wiem co powiedzieć :lol: Zamurowało mnie to zdanie. :|
Chciałbym żeby w dzisiejszych czasach średnio telefony trzymały 5 dni :o

A tak serio to 4 dni to dobry wynik. Powiedziałbym , ze przeciętna w dzisiejszych czasach to 2-3 dni
4 dni - telefon mam jakieś 18 dni i wygadane 3 h to tak średnio, koledzy z pracy mają też E50 więcej rozmawiają i oni muszą ładować co 2-3 dni, lipnie trochę, a co najgorsze to ja ich namówiłem na ten telefon.

#125971  autor: lookass
 21 lis 2006, 00:54
u mnie 2 dni 6280 wytrzymuje i sie ciesze a 6230 trzymala max dzien
mysle ze e50 jezeli trzyma 2-3 dni to niezle ;] zaleta a nie wada wada bylo by dzien trzymania

#126507  autor: bikeman1
 22 lis 2006, 22:57
Mi trzyma bateria okolo 3 dni, uwazam to za dobry wynik. Przy tym nadmiarze opcji i funcji, wyswietlacza, to naprawde ok.

Ale to nie tylko jest temat o baterii w nokii e50. Oglnie opinie uzytkownikow!!

A wiec:

wyglad klasyka - metalowa , przede wszystkim dopasowana obódowa
ladny wyswietlacz
dobre dzwieki, napewno lepsze niz w n70:)
najnowszy symbian

Ja jestem bardzo zadowalony.
 #126565  autor: RobertX
 23 lis 2006, 12:31
karo pisze:Od 3 tygodni jestem użytkownikiem E50, wcześniej byłem SE 750. Pierwsze spostrzeżenia to, że tych dwóch telefonów nie można nawet porównać. Nokia to szajs, kompletny szajs. Bateria maksymalnie 3 dni , Trzcionka jest tak mała, że kompletnie jej nie idzie odczytać a na pewno trzeba mocno się koncentrować , oczywiście cały ten ‘’super system mówiący’’ działa tylko w języku angielskim a gdy ma odczytać np. kontakt to brzmi to tak jak by tłumaczył to anglik po 5 piwach. Mam 43 lata szukałem następcy noki, 6310 ale się srogo zawiodłem. To jest kompletny bubel. Odradzam wszystkim.

od moderka:Pamiętaj, by tematy zakładać w ten sposób.Poprawiłem
Ej, zaraz porownujesz baterie E50 do tej z k750i i mowisz ze to szjas??? 2 moich znajomych ma k750i i tam trzyma im max 2 dni!!!! Zastanow sie co piszesz.
 #126572  autor: PingNoMore
 23 lis 2006, 13:29
karo pisze:Trzcionka jest tak mała, że kompletnie jej nie idzie odczytać a na pewno trzeba mocno się koncentrować.... Mam 43 lata szukałem następcy noki...
Mając 43 lata zapewne wiesz, że pisze się CZCIONKA a nie TRZCIONKA :roll:

#130219  autor: miszka_mgadzet
 04 gru 2006, 22:28
E50 to całkiem przyjemny telefon. Mi bateria trzyma jakieś 2-3 dni, a więc standard.
Niewątpliwie zaletą tego telefonu jest waga i gabaryty...

http://mgadzet.com