Nie wiem jak mogłam wcześniej tego nie zauważyć

ale ikonka kosza przy numerze głównym jest niepodświetlona czyli tego numeru nie da się odłączyć od profilu, można tylko usuwać numery podpięte, numer główny po przypisaniu maila zostaje przyspawany, bo mail jest nieusuwalny. To jakiś żart? profil można założyć ale usunąć się nie da. Słowo kluczowe "założyć", po przypisaniu maila tak naprawdę zakładamy profil, co w przypadku numeru głównego jest czynnością nieodwracalną, pisanie o "uzupełnianiu profilu" wprowadza w błąd.
Mniejsza już o tą promocję, ale co w sytuacji gdy numer główny zmienia właściciela a do profilu są podpięte inne numery, które nadal należą do mnie? Wymyśliłam, że jeśli numer główny przypisany do jednego profilu spróbuję podpiąć do innego profilu to wtedy uwolnię go z tego pierwszego

Odpięłam jeden z numerów i założyłam na niego nowy profil z mailem a potem znów próbowałam go podpiąć do starego profilu i lipa (sms nie przychodzi). Teraz mam numery rozbite na trzy profile
Dlatego uprzedzam, jeśli ktoś planuje założyć "na chwilę" profil dla każdego numeru, na którym chce odebrać pakiet to musi się liczyć z tym, że to nie będzie chwila tylko na stałe będzie miał numery na kilku profilach, bo po przypisaniu maila nie da się tych profili usunąć i zebrać numerów na jednym koncie