Mnie ciekawią przy okazji Noty 10 i 9 - bliżej im do S10 i S9 pod kątem oprogramowania niż do S8

Mnie ciekawią przy okazji Noty 10 i 9 - bliżej im do S10 i S9 pod kątem oprogramowania niż do S8
Chyba nie do końca, we Flexie nie dość że działa VoWifi za granicą to jeszcze działają połączenia oczekujące i zawieszenie połączenia, które nie są dostępne w ofercie na kartę podobno właśnie ze względu na inną platformę billingową ofert na kartę i abonamentu. Więc albo Flex ma jeszcze inną platformę billingową, albo używa tej abonamentowej.
Po prostu jak widać nie da się tego jednoznacznie rozstrzygnąć, bo Flex ma cechy oferty na abonament i na kartę. A swoją drogą czy to takie istotne? Ważne co oferują i za jaką kasę. Nigdy nie lubiłem sztucznego podziału na usługi dostępne na kartę i na abonament, co w Orange szczególnie da się odczuć. Tutaj jak dla mnie Flex idealnie łączy obie platformy.janekiwan pisze: ↑27 lut 2020, 13:31Chyba nie do końca, we Flexie nie dość że działa VoWifi za granicą to jeszcze działają połączenia oczekujące i zawieszenie połączenia, które nie są dostępne w ofercie na kartę podobno właśnie ze względu na inną platformę billingową ofert na kartę i abonamentu. Więc albo Flex ma jeszcze inną platformę billingową, albo używa tej abonamentowej.
Nie, S8 i Note 8 nie dostaną androida 10. Jeśli chodzi o EVS, włożyłem kartę do S8+ (XEO) brak EVS'a (Orange), zabezpieczenia z lutego, niestety nie mam brandowanego z Orange, ale myślę, że jakby działał EVS na brandowanych s8, to na XEO też by działał, ponieważ jak w Play pojawił się EVS, to odrazu w XEO działało. Chyba nie opłacałoby się Orange ograniczyć EVS tylko dla brandowanych słuchawek.Mixiorek pisze: ↑29 lut 2020, 18:59
Mam S8 (XEO) z najnowszym softem (zabezpieczenia luty) ale niestety nie mam dostępu do karty sim Orange :/ teraz wszyscy w Play lub w sieci do której przechodzi najwięcej osób czyli Plusie![]()
Jeszcze apropos S8 to chyba nie zapowiada się by dostał andka 10 (?). Orange robi sobie żarty z tym brakiem obsługi EVS dla wszystkich iPhonów i Galaxy.
Żarty to mało powiedziane. Polityka tego operatora coraz bardziej mnie irytuje.
Dzięki. Jeśli dasz radę, zweryfikuj proszę przy kolejnych aktualizacjach.Marysiateki pisze: Jeśli chodzi o EVS, włożyłem kartę do S8+ (XEO) brak EVS'a (Orange), zabezpieczenia z lutego
W Redmi 6 również obie usługi działają idealnie. Smsy bez opóźnień przez wifi lub lte
Kiedy Volte na Xiaomi? Na razie jest tylko Redmi 6/6A. A gdzie reszta?