Witam.Niedlugo kończy mi się umowa w tmobile,i szukam nowego aparatu.Obecnie korzystam z Samsunga Galaxy A5 2017,i nie mam z nim problemu,choć od kiedy z telefonu korzystam także z multimediów ekran moglby być trochę większy.Kwota abonamentu to max 100 zl (obecnie płace 80zl msc.ale jeśli telefon będzie bardzo dobry jestem w stanie dorzucić te 20zl wiecej)i oplata za aparat najlepiej jak najniższa.Przegladalem oferty na stronie sieci,i znalazłem parę ofert takich jak np:Galaxy a70,redmi note 8 pro.Nigdy nie posiadalem telefonu xiaomi,ale z tego co udało mi się wyczytać,to są to telefony dobre i w rozsądnej cenie,gdzie przy innychsmartofnach bardzo często płacisz za samą markę,a nie za ewentualne parametry telefonu.Jesli chodzi o moje preferencje co do aparatu,to byłoby fajnie jeśli wyświetlacz byłby tak z min.6 cali,i szybka praca telefonu(brak zwiech etc.) Przegladalem mnostwo ofert,ale na żadną nie mogę się zdecydować, chciałbym podjąć jak najlepszą decyzję,bo z telefonu będę korzystał z 2-3 lata.Z góry dziękuję za pomoc,i życzę wszystkiego dobrego:)
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Musisz być koniecznie w abonamencie? 100 złotych to dużo na miesiąc. Ile chcesz wydać za telefon? Chcesz telefon na raty czy płatność jednorazowa?
Tak,interesuje mnie tylko telefon na abonament.Interesuje mnie symboliczna oplata przy odbiorze,aby cena za aparat była w ratach doliczona do opłaty miesięcznej.
Na moje oko to tam nie ma nic ciekawego. Na stronie t-mobile przy ofercie przedłużeniowej możesz dostać jakiś rabat po zalogowaniu, ewentualnie zadzwoń do nich i zapytaj.
Ja osobiście jeśli bym musiał miec ten abonament u nich, to złożyłbym wypowiedzenie i czekał na kontakt z lepszą ofertą.
Jeśli oni za złotówkę w tej kwocie abonamentu są w stanie w najlepszym wypadku dać kiepskie średniaki, to ja osobiście zrezygnowałbym z ich usług.
Ja osobiście jeśli bym musiał miec ten abonament u nich, to złożyłbym wypowiedzenie i czekał na kontakt z lepszą ofertą.
Jeśli oni za złotówkę w tej kwocie abonamentu są w stanie w najlepszym wypadku dać kiepskie średniaki, to ja osobiście zrezygnowałbym z ich usług.
Tak to prawda,że obecnie nie mają nic ciekawego.Rozmawialem z konsultantem,i zaproponował mi Huawei y6 2018 chyba.Od razu podziękowała,bo starszy model miał mój ojciec,i kopnął na ten telefon niemiłosiernie.Dla tmobile raczej podziękuje,ale mam jeszcze telefon w innej sieci,w plusie.Przejrzalem ich ofertę,i jest ona dużo ciekawsza,a gdy wezmę u nich drugi telefon,to będę miał dodatkową zniżkę na abonament.Czy mógłbym prosić,by ktoś mi polecił jakiś telefon w sieci plus tak do 100zl,no chyba że będzie to oferta z telefonem,na którą warto będzie dołożyć te powiedzmy 20 zl więcej na abonament?
Widzisz, czyli jednak nie musisz być w tmobile 
Może też nie musisz mieć abonamentu?
Ja bym kupił osobno tel na raty 0% w markecie albo allegro. Skoro jesteś w stanie płacić 100 za abo, to mógłbyś równie dobrze wziąć abo za 50-60 złotych i płacić ratę około 40 zeta za tel.
W kwocie do 1000 kupisz Redmi Note 8/ 8 pro/ 8t i jeszcze zostanie na pokrowiec i szkło
Na promocje operatorów typu zniżki za drugi abonament to bym uważał, chyba że to faktycznie atrakcyjna oferta przedłuzeniowa typowo dla Ciebie.

Może też nie musisz mieć abonamentu?
Ja bym kupił osobno tel na raty 0% w markecie albo allegro. Skoro jesteś w stanie płacić 100 za abo, to mógłbyś równie dobrze wziąć abo za 50-60 złotych i płacić ratę około 40 zeta za tel.
W kwocie do 1000 kupisz Redmi Note 8/ 8 pro/ 8t i jeszcze zostanie na pokrowiec i szkło

Na promocje operatorów typu zniżki za drugi abonament to bym uważał, chyba że to faktycznie atrakcyjna oferta przedłuzeniowa typowo dla Ciebie.
Przypomniałem sobie,że mam jeszcze jeden telefon w plusie
,i po wzięciu drugiego aparatu dostaje zniżkę z tego co pamiętam 25zl na abonament.Przejrzalem ich ofertę i dwa telefony zw4ocily moja uwagę:mi 9t 128gb i redmi note 8 pro,i najprawdopodobniej zdecyduje się na któryś z tych dwóch.Przeczytalem,że 9t ma słabszą baterię,i mniejszy wyswietlacz,ale za to ma ekran amoled,który jest lepszy od tego w redmi note 8 pro,i to pewnie na 9t postawię.Dobry wybór,czy jest coś lepszego?

Mi 9t jest zdecydowanie lepszym wyborem
Porównywałem specyfikacje obu telefonów,i mi9t wypada lepiej w tych parametrach które mnie bardziej interesują.Pozostaje już tylko zrezygnować z tmobile,i przenieść numer do plusa
wielkie dzięki za pomoc,i wszystkiego dobrego