Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Benjamin Linus pisze: ↑14 sty 2020, 15:52Chyba mam "winnego".
Tylko nie wiem czy to robota P4. Na razie jest off. Teraz kojarzę że w sobotę chyba ktoś tam wisiał na maszcie.
Żaden inny oo nie wykazał blisko masztu mocnego sygnału a wg mapki od betassarch to chyba jest P4.
Nie weszli na GSM-R PKP PLK nie robić sobie nadziei!!!O, weszli na PKP PLK GSM-R. W końcu! Oby więcej takich wejść bo jest trochę tych stacji.
Tak, te dwie anteny są dla GSM-R - anteny zamontowane prostopadle do sieci kolejowej (dwa sektory).Czy te 2 anteny powyżej to własnie dla PKP są ?
Kryniczanin pisze: ↑14 sty 2020, 19:56Nie weszli na GSM-R PKP PLK nie robić sobie nadziei!!!![]()
![]()
![]()
To jest maszt PKM - Pomorskiej Kolei Metropolitalnej, oni też montowali GSM-R, ale z PLK nie mają nic wspólnego - to spółka samorządu woj. Pomorskiego.
Mixiorek rozmawiałem kiedyś z osobą która zajmowała się szukaniem lokalizacji na GSM-R na szlakach 96 i 105 odcinek Nowy Sącz - Krynica to było ładnych kilka lat temu stąd wiem gdzie w przyszłości mniej więcej będą maszty na tym odcinku. Lokalizacje wprost idealne na doświetlenie zasięgu operatorów z obecnymi lokalizacjami np. początek Muszyny ulica Grunwaldzka przy skrzyżowaniu na Jastrzębik, Zubrzyk - tutaj sieci Słowackie i Plus na dwóch kreskach GSM 900, pozostałych operatorów brak., Barcice tu Plus rządzi ze swoją stacją na OSP. Pozostałe opy zasięg nawiewa Rytro i Stary Sącz.Jeszcze na marginesie. Zobaczcie jaki to jest potencjał:
Warszawa-Gdańsk:
"Na trasie wybudowano 54 maszty radiowe, które umożliwią wysyłanie do pociągów sygnałów z 8 Lokalnych Centrów Sterowania, za pośrednictwem kolejowej sieci cyfrowej komunikacji radiowej GSM-R. Pracę systemu nadzoruje systemem dyspozytorski w Warszawie i Gdańsku."
50GB miesięcznie z super szybkim routerem? haha na ile to wystarczy? godzine?piotrzet pisze: ↑17 sty 2020, 19:54W końcu w Polsce. Tylko ta cena coś podejrzanie niska.
https://www.play.pl/telefony/huawei/hua ... p=internet