Teoretycznie chyba bez znaczenia, ale na 100% jeśli najpierw pójdziesz przepisać to sprzedawca w salonie będzie Ci zawracał dupę o przedłużenie umowy, nie wiem czy chce Ci się z nim użerać 

tylko wtedy czas kolejnej umowy leci od zakończenia aktualnej na 36 mscboniunio pisze: ↑21 paź 2019, 18:47Przedłużyłem dziś umowę na jeden numer oferta indywidualna mianowicie zadzwonił Pan z SUK i zaproponował abo za 69zł oczywiście wszystko nolimit i internet 30gb oraz telefon Galaxy A50 za 199zł ale … żeby dobrze wytłumaczyć … umowa jest na 36m i za 6miesięcy mam kolejny numer do przedłużenia , po przedłużeniu otrzymam 5zł rabatu na abonament który dziś przedłużyłem tzn. będę płacił nie 69 a 64zł i dostanę 15zł rabatu na abo na numer który będę przedłużał. I niby i tak po 24m będę mógł wymienić telefon na nowy lub pozostać przy obecnym. Mam nadzieje że dobrze wszystko opisałem![]()
Wiesz jakoś nigdy nie miałem przekonania do umów na 36 miesiące. No chyba że byłoby coś w rodzaju abonament za 99 oraz najnowszy iphone za przykładową 100 to wtedy sam bym się zdecydował. W innym wypadku umowom na 36 miesięcy mówimy zdecydowane nie. Ogólnie umowa się tobie skończy za 3,5 roku a to już kawał czasu. Po drugie niby będziesz mógł przedłużyć na kolejną umowę po 24 miesiącach ale i tak nadal nowa umowa będzie liczona po ukończeniu starej czyli pozostałe 12 miesięcy plus 24 kolejnych. Zastanów się może nad wyższym abo np jakimś za 90 zł i dopłatą do telefonu np 100 to i tak wyjdzie korzystniej niż umowa na 36 miechów. Ewentualnie najtańszy abonament 25-30 zł i telefon na wolnym rynku. Ale decyzja ostatecznie należy do Ciebie. Jeżeli nie mam racji to zapraszam do rozmowy.3echo pisze: ↑23 paź 2019, 17:21Dziś otrzymałem propozycje z SUK na przedłużenie.Zdziwiłem sie bardzo,gdyż umowa kończy mi się dopiero za pół roku.Ale do rzeczy:
-umowa 36 m-cy
-Samsung A70 za 69zł.
-abonament 79zł.Obecnie taki sam.
-wszystko no limit+30GB internet
brać czy nie brać?Mam dwa tygodnie na zwrot.
Wiem zdaje sobie sprawę ale w t-mobile jestem już kupę lat ok.15 i myślę że nadal będę bo jestem zadowolony więc tak naprawdę nie robi mi tojamirq pisze: ↑22 paź 2019, 09:14tylko wtedy czas kolejnej umowy leci od zakończenia aktualnej na 36 mscboniunio pisze: ↑21 paź 2019, 18:47Przedłużyłem dziś umowę na jeden numer oferta indywidualna mianowicie zadzwonił Pan z SUK i zaproponował abo za 69zł oczywiście wszystko nolimit i internet 30gb oraz telefon Galaxy A50 za 199zł ale … żeby dobrze wytłumaczyć … umowa jest na 36m i za 6miesięcy mam kolejny numer do przedłużenia , po przedłużeniu otrzymam 5zł rabatu na abonament który dziś przedłużyłem tzn. będę płacił nie 69 a 64zł i dostanę 15zł rabatu na abo na numer który będę przedłużał. I niby i tak po 24m będę mógł wymienić telefon na nowy lub pozostać przy obecnym. Mam nadzieje że dobrze wszystko opisałem![]()
Ja mam umowę do lutego a zawsze przedłużałem na przełomie sierpień/wrzesień. Przedłużałem zawsze gdy była dobra oferta po negocjacjach z SUK. W tym roku jak przedłużałem w maju drugi nr to przy okazji miałem ofertę na obecny za 145zł abo plus dopłaty około 500 zł za S10. Oczywiście umowa na 24 miesiące. Czyli mogłem przedłużyć w maju umowę którą mam ważną do lutego przyszłego roku.
u mnie proces przedłużania umowy zawsze zaczyna się od tego że wchodzę na forum i czytam ostatnie jakieś 20-30 stron aby w ogóle poznać ceny obowiązujące oraz jakie rabaty można uzyskać. Gdy już upatrzę sobie coś co mnie zainteresuję to wchodzę na stronę t-mobile, loguję się na konto oraz wybieram zakładkę kontakt. Piszę tam że jestem zainteresowany przedłużeniem ale że nie jestem zainteresowany standardowymi cenami i że za taki i taki abonament z takimi a takimi składnikami po zniżkach mogę podpisać za taką a taką kwotę. Co do telefonu to jaki mnie interesuję to model x z maksymalną zniżką czyli np -200 zł. Umowa oczywiście na 24 miesiące.patryk.drzyzga693927 pisze: ↑22 paź 2019, 09:29Witam,
wracam po prawie 2 latach - z oczywistych przyczyn
Zwracam się z pytanie, zawsze moje rozmowy z SUK/DUK nie przebiegały zgodnie z Waszymi doświadczeniami które tutaj pojawiały się na forum - wówczas udało mi się w salonie przedłużyć bez zbędnego wypraszania się o to co inni wówczas dostawali.
Więc czy ktoś z Was przedłużał umowę w salonie na warunkach jakie można ugrać w SUK? Będąc ostatnio w salonie dostałem informację, że nie powinno być problemu - tylko, że taka oferta pojawia się zwyczajowo 3 miesiące przed końcem umowy, wcześniejszy okres od 6 do 3 miesięcy, na warunkach ogólnych. Czekam na Wasze doświadczenie w tej kwestii.
Kolejna sprawa to oferta rodzinna, jeśli dwa numery, na dwie osoby są obecnie w TM to należy wykonać cesję? Jeśli tak, to przed czy w trakcie przedłużania oferty? Czy tylko jakaś dyspozycja do podpięcia numerów?
Dzięki!![]()
Mimo wszystko nie szedłbym w umowę na 36 miesięcy. Ja także jestem od kilkunastu lat jestem w t-mobile ale nigdy nawet nie brałem pod uwagę umowy na 36 miesięcy. Choćby dlatego że telefon może nie wytrzymać tych 3 lat.boniunio pisze: ↑23 paź 2019, 19:45Wiem zdaje sobie sprawę ale w t-mobile jestem już kupę lat ok.15 i myślę że nadal będę bo jestem zadowolony więc tak naprawdę nie robi mi tojamirq pisze: ↑22 paź 2019, 09:14tylko wtedy czas kolejnej umowy leci od zakończenia aktualnej na 36 mscboniunio pisze: ↑21 paź 2019, 18:47Przedłużyłem dziś umowę na jeden numer oferta indywidualna mianowicie zadzwonił Pan z SUK i zaproponował abo za 69zł oczywiście wszystko nolimit i internet 30gb oraz telefon Galaxy A50 za 199zł ale … żeby dobrze wytłumaczyć … umowa jest na 36m i za 6miesięcy mam kolejny numer do przedłużenia , po przedłużeniu otrzymam 5zł rabatu na abonament który dziś przedłużyłem tzn. będę płacił nie 69 a 64zł i dostanę 15zł rabatu na abo na numer który będę przedłużał. I niby i tak po 24m będę mógł wymienić telefon na nowy lub pozostać przy obecnym. Mam nadzieje że dobrze wszystko opisałem![]()
I d@@aRolnik123 pisze: ↑16 paź 2019, 11:56Cześć.
Przekopałem się przez ostatnie strony ze spamem z cenami telefonów i odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem
Zaoferowano mi bez tel. no limit + 15gb za 20zł netto (tar. dla firm), czy to jest max., czy ewentualnie neta więcej da się wycisnąć?
Z góry dzięki.