Nowe RRU to RRU5502, wielkie i ciężkie.
Do zasilenia faktycznie potrzeba dwóch przewodów zasilających.
Modernizacja banalna w realizacji, w krótkim czasie łatwo ogarną cały kraj (jeśli będzie taka decyzja).
Niby bardzo trudne to nie jest, ale jest sporo dłubania i babrania, żeby zrobić z tym porządek.
Teraz mi wskoczyło zdążyłem zrobić pomiar downl.10,5mb upload 4,27mb.Lte 2100+1800 na tą chwilę downl 61,13mb,upload 18.6mb.Jeszcze taki szczegół po wymuszeniu już only Lte momentalnie wskakuje 800+1800,tak za 2 sekundy 1800+2100 i za chwilę zostaje już cały czas na odwrót przy Rsrp poniżej 100 dBm dla wszystkich częstotliwości.
Stacja bazowa T-Mobile/Orange w Koziegłowach na ul. Gdyńskiej (maszt T-Mobile) po rozbudowie o LTE800/LTE2100, stacja przeznaczona do rozbiórki, ale jeszcze stoi i działa, tutaj mamy dual bandy Kathrein + płaskie dual bandy Kathrein oraz na środku tribandy Huawei, z jednej strony wyraźnie niepodpięte wysokie porty, ale z drugiej nie jestem pewien:
Stacja bazowa T-Mobile/Orange po rozbudowie o LTE800/LTE2100 oraz Plusa po rozbudowie o LTE900 w Koziegłowach na ul. Taczaka 13 / Leśnej (betonowy słup T-Mobile).
W przypadku T-Mobile/Orange (na górze) mamy dual bandy Kathrein + płaskie dual bandy Kathrein + nowy triband Huawei, a w przypadku Plusa (na dole) mamy po jednym tribandzie Kathrein, ale nadającym tylko UL900 oraz U2100, całkowity brak GSM/DCS: