Młody.. pisze: ↑12 sie 2019, 23:42
helioN pisze: ↑12 sie 2019, 21:39
Koledzy, wielka prośba. proszę kogoś z wglądem o podanie lokalizacji BTS'a o CID
6856220. Zgasł mi sygnał z mojego pobliskiego BTS'a, łączy z tym co podałem...
Na infolinii oczywiście że nie było żadnych prac i zresetujemy Panu połączenie, wszystko inne dla nich to czarna magia

No ostatnio obsługa Playa wyjątkowo "bryluje", jeżeli chodzi o wiedzę i ogólnie chęć pomocy klientowi. Natomiast jeżeli chodzi o RTCN w Piaskach, to od dzisiaj (tj. 12.08) do 27.08 będą wykonywane prace modernizacyjne przez Emitel. Jeżeli nie masz nadal zasięgu z tej stacji, to prawdopodobnie obniżyli moc nadawania, albo wyłączyli Playa - pewnie prace są wykonywane na wysokości lub w bliskim otoczeniu fioletowych anten.
A co do CID-a, to
@Pawrzes może będzie wiedział , choć chyba w grę wchodzą trzy stacje - Janówek, Brzeziczki i Żegotów.
@Młody.. A oto odpowiedź Play:
dziękuję za zgłoszenie, uprzejmie informuję, że aktywowałem mechanizm preferencji sieciowej na Pana karcie SIM. Dodatkowo odblokowałem na numerach telefonicznych możliwość łączenia się z zasięgiem sieci Plus. Rozwiąże to niedogodność poprawiając dostęp do usług telekomunikacyjnych w ciągu 24h. Proszę o restart urządzenia, którego dotyczyło zgłoszenie. Będę wdzięczny za ocenę mojej pracy zwrotnym SMS-em.
Czy oni są tacy głupi że nawet jak im się zgłosi awarię nadajnika który rzeczywiście nie działa to nadal będą kompletnie nic nie robić?
Przecież to widać że oni nawet się nie kontaktowali z osobami odpowiedzialnymi za infrastrukturę tylko zrobili co mogli na kompie w biurze i zamknęli zgłoszenie xD
Co ma preferencja sieciowa do niedziałającego BTS?
Przecież taki poziom "wsparcia" to jest jakiś kryminał. Obsługa klienta nawet na wyższym szczeblu nie ma absolutnie żadnego kontaktu z technikami, albo kimkolwiek kto by wiedział co się dzieje w infrastrukturze. Oni po prostu jak widzą że nic nie jest zgłoszone w pracach technicznych to klapki na oczy i klikamy w dostępne opcje w panelu zarządzania i zlewamy klienta XD Przecież ja na nic co ten człowiek zrobił nie wyraziłem nawet zgody
Jestem przerażony faktem że więcej dowiem się na forum a sam Play (prócz techników) wie mniej od Ciebie. Dla nich nic się nie dzieje i ten BTS działa jak zawsze.
Nie zgadzam się również z tym że jeśli robi to Emitel to Play nie informuje o niedogodnościach. Wyłączyli BTS na prawdopodobnie tygodnie i zasięgu trzeba szukać na dworze bo Janówek to jednak 12km w linii prostej. Ja zasięg LTE z Janówka łapię tylko dlatego że mam mocne anteny, co z ludźmi którzy korzystali z neta bez nich (jak mój sąsiad)? Nie mówię już nawet jak ważny to BTS bo blisko granicy na rozdrożach dwóch ruchliwych dróg krajowych prowadzących do przejść granicznych.