Mam tzw. breaking news dla mieszkańców warszawskich Zawad. Reaktywacja wieży na ul. Metrycznej! Przesunięcie stacji nieco w bok. Obecnie w starej lokalizacji trwa budowa S2. W perspektywie ekstremalnie pożądana stacja również ze względu na obwodnicę, na której będzie gigantyczny ruch. Stacja jeszcze nie nadaje.
Miejmy nadzieję, że stacja da odrobinę szansy na sygnał wewnątrz budynków w okolicy ul. Zaściankowej i dalej w stronę Jarej. Niestety stacja na kominie EC Siekierki nie ma L800 więc od tamtej strony nie ma zbyt dużej pomocy dla tej okolicy a stacja na budynku TVN ma tylko dwa sektory L800 (ale już dla L1800 są 4 sektory).
Jest pozwolenie na nową stację po drugiej stronie Wisły na Skalnicowej 3 ale po pierwsze to chyba niski parterowy budynek (chyba, że na działce stanie wieża) a po drugie w pozwoleniu nie ma L800 :/
Niestety po tym jak Play zrobił fundament wieży na Okrzeszyńskiej nastąpiła bardzo długa krępująca cisza

to już chyba z 10 miesięcy (?)
Wracamy do Metrycznej. Po lewej stronie wieża TMobile. Widać kolosalną różnicę w wysokości obiektów. Wieża Play jeszcze trochę wyższa przez perspektywę, jest nieco bliżej miejsca skąd było robione zdjęcie. Standardowa wieża peryferyjna Play ale w Warszawie to rzadkość. Anteny na samiutkim szczycie także chcą chyba ogarnąć pół Wilanowa

czemu? O tym w zdaniu na samym końcu.
W stronę pałacu w Wilanowie jest chyba nieco inny układ i ilość anten. W stronę Wisły chyba 4-5 szt. a w stronę płn-wsch mam wrażenie, że widać jedną antenę większą (lepszy zysk itp.). Jest radiolinia.
Nie ukrywam, że przydałyby się lepsze zdjęcia tej stacji. Ktoś, coś?

póki jest w miarę sucho i nie trzeba kaloszy
Ja też sprawdzę jakie mam szansę na lustrzankę z lunetą.
N! obsługuje ten obszar 7 obiektami. Play.... 1, może zaraz 2. Plus 2.