Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Z tego co wiem to tylko model na Japonię ma 4x4 MIMO , dla reszty jest 2x2 i modem cat.9 jest u wszystkich (model na świat ma jedną mankament L2100 tylko agreguje się z L800 co najwyżej w kombinacji 2 CA , 3CA nie ma szans by agregował choćby z 2600
Dzięki. Pokazuje OK - terminal otrzymuje informację, że stacja jest 4x4, ale sam obsługuje tylko 2x2 , stąd masz 4x2 (cztery anteny po stronie stacji, dwie po stronie terminala).
Rozumiem, użyłeś skrótu myślowego. Chodzi o to, ze wraz z wymianą na Eryka odpalane jest przy okazji L2600.
Ma najtańsze na rynku, bo niestety też najmniej niezawodne. W przetargach gdzie były kupowane ich setki czy tysiące, Play był zawsze wykluczany z tego powodu.lordbyd pisze: ↑25 lip 2019, 21:53Play ma bardzo atrakcyjne cenowo pakiety telemetryczne M2M, dlatego często piszę o tym, że z obawiam się wyłączenia roamingu krajowego- szczególnie w 2G - ponieważ większość kart telemetrycznych działa w roamingu T-M lub O.
Obecny GSM 900 w BCCH z ukrytym GSM 1800 jest moim zdaniem takim półśrodkiem - nie wiem jak sprawdzi się w żelbetowej piwnicy bez roamingu. Moje testy na karcie z wyłączonym roamingiem nie są optymistyczne - zestawienie połączenia czasem kończy się niepowodzeniem, czasem jest zestawiane bardzo długo a czasem jest zestawiane przez sieć T-Mobile
Kiedyś była większa akcja blokowania kart nietelemetrycznych w urządzeniach M2M w Play (na podstawie IMEI). Miałem z tego powodu mały "dym" w pracy
Prowizje za M2M muszą cały czas być bardzo słabe bo na załatwienie 10 kart telemetrycznych czekać trzeba bardzo długo - szczególnie w Orange
MIMO 4x4 potrzebuje dobrych warunków w eterze, żeby się włączyć. Wystarczy gorszy SINR i już nici. Nie jestem pewien, ale robiąc parę tygodni temu testy Play w Krakowie też nigdzie nie udało mi się zaobserwować 4x4. Mimo, że na zdjęciach potwierdzałem okablowanie stacji 4x4. A mój telefon to w Play-u obsługuje - niedawno umieszczałem tu screeny z Polanicy (MIMO 4x4, 256QAM, 4CA).WellDone pisze: ↑26 lip 2019, 00:15
Przejechałem się właśnie trochę po mieście w miejsca 5gieredi i pomimo wyników rzędu 200Mbps nigdzie nie widziałem MIMO4x4. Strasznie to dziwne. Czasami byłem dosłownie na wprost nadajnika z parametrami praktycznie idealnymi i zawsze było w service mode napisane "2". Może to złe odczyty?