• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #107548  autor: Zollo
 21 wrz 2006, 23:23
Witam, z góry chciałbym uprzedzić że to jest mój pierwszy post na tym forum.

Otóż mam do dyspozycji +/- 1200zł. I chce kupić "przenośny komputerek". Zależy mi na:
-(bardzo ważne) łatwość przeglądania stron WWW (planuje łączyć sie przez blue connecta, chyba że wraz z modelem ktoś poleci inny sposób ;p)
-koniecznie musi mieć opcje dzwoniena - zastępować komórke
-rozbudowany organizer
-odtwarzacz mp3
-gry - możliwość mienia dużo, różnych i łatwodostępnych
-bluetooth
-mile widziany aparat
-slot na karte poszerzającą pamięć
-ile tylko się da innych rzeczy
Chciałbym również zaznaczyć że jestem zielony w tym temacie, dlatego jedynie "mniej więcej" opisałem czego oczekuje od telefonu. Będzie do użytku prywatnego, niebiznesowego. Mam nadzieje że polecicie mi coś. Z góry dziękuje ;)

#107599  autor: Frasio
 22 wrz 2006, 06:39
mniejszy, ale bez aparatu: Nokia 9300(i)

Większy, ale za to ma aparat: N 9500

Z dotykowym ekranem: SE P910.

Ku temu ostatniemu byym się skłaniał, ale nie wiem jakie będzie twoje zdanie.
Takie są moje propozycje. ;)

Obrazek

#107600  autor: Rokko
 22 wrz 2006, 06:40
Polecam zakup Palmtopa. Model ETEN M 500, ma wlaciwie wszystki funkcje o ktorych mowisz. jako nowy kosztuje okolo 1300 zł.

#107607  autor: ziomel
 22 wrz 2006, 08:17
polecam spv m3000 najlepszy w tej cenie i spellni wszystkie wymaganie...ew. mda 3
 #107657  autor: piotrz
 22 wrz 2006, 15:37
proponuję mda III.
Może zastąpić komórkę. Jest trzyzakresowy.
Posiada rozbudowany kalendarz, notatnik itp.A jak jest zbyt mało rozbudowany dla Ciebie, to wgrywasz sobie bardziej rozbudowany.
odtwarzacz mp3 posiada- Po dołączeniu jakichś dobrych słuchawek gra jak niezły odtwarzacz mp3.
gry- ttaj jest całkowite zwycięztwo wśród reszty. Masz całkowitą dowolność. np. ja mam tomb raidera, queika, wormsy, skyforce, pacmana. No i jeszcze jest możliwość zainstalowania emulatorów. Amiga, czy playstation, czy sega...w sumie każdy ze starszych komputerów i konsol.
bluetooth też ma
Aparat też jest. Nie zastąpi cyfrówki, ale zawsze jest :]
karty pamięci-nieograniczone!! można wsadzić np. 4GB. No i tańsze od innych-bo to zwykłe mmc/sd. No i jest jeszcze obsługa sdio, czyli np możesz sobie podłączyć np. odbiornik TV (takiej prawdziwej!! )
Poza tym ma wifi- czyli możesz kożystać z punktów bezprzewodowego internetu. BC też działa.-przewaga nad p910i Bateria też jest niezła (oczywiście nie ma się co spodziewać cudu, czyli np.5 dni z powodu wyświetlacza-7cm x 5,5cm.Ale 2 dni wytrzymuje spokojnie )
procesor 400mhz- czyli przewaga nad m3000. Tamten nijak się nie nadaje do gier.
Jest mniejszy (cieńszy i krótszy) od 9500. A 9300 nie ma aparatu. Eten nie ma wifi.

#107692  autor: patark
 22 wrz 2006, 17:02
Nie bede nic pisal o modelach juz opisywanych, bo ich nie znam, ale moge polecic Nokie 7710. Jej przewaga to dotykowy wyswietlacz o wiekszej rozdzielczosci niz u konkurecji. Pozatym ma on wszystko o czym byla mowa a do internetu jest po prostu wspaniala. Mam iPlusa, wiec na necie siedze duzo, dodatkowo w domu sluzy jako modem. Serdecznie polecam.

#108023  autor: Zollo
 23 wrz 2006, 12:40
Chyba się zdecyduje na MDA III. Może mi ktoś tak krótko streścić jak MDA się spisuje (oczami użytkownika najlepiej ;p). Albo jeśli już jest taki temat, to linke do tematu - sam nie znalazłem takowego.

#108666  autor: Rokko
 25 wrz 2006, 07:13
Mam podobny problem, tylo ja zastanawiam sie nad innymi modelami.
duzo informacji na ten temat jest na stronie:
http://www.pdaclub.pl/