Kryniczanin pisze: ↑08 lip 2019, 16:07
Ze Słupska do Trójmiasta jest jedna dziura w zasięgu ze Słupska wyjechałem o 17:01 od 17:12 do 17:15 nie było zasięgu chyba okolice Potęgowa (muszę sprawdzić w służbowym rozkładzie jazdy).
Już pisałem o tym w innym temacie. Na drodze głównej E28 (Słupsk Lębork) Play nie ma między Pogorzelicami a Chlewnicą. Tam jest las.
Żeby nie było. N! i Plus nie lepiej. Oczywiście nie cały odcinek ale Plus miał (nie wiem czy teraz tam L900 jest) 3G i był zawsze drop w czasie rozmowy. N! tylko 3G a rozmowa i tak kończy się na 2G na tym odcinku. Ale nie byłem tam z 4 miesiące już i wiem, że Orange miał tam stacje w Darżewie postawić, więc powinno być lepiej dzisiaj. Plus może też coś poprawił, żeby nie było dropu.
Od czasów rozpoczęcie budowy Play na tym odcinku (Lębork Słupsk) postawił dwa swoje wieżowce ( do jednej stacji się dowiesił) więc i tak jest dużo lepiej jak było.
Wystarczy, że Play się dowiesi do Plusa w Pogorzelicach (tam też wisi N!) lub do nowej stacji Orange (N!) w Darżewie i będzie miał ciągłość sygnału na tej trasie.
Jestem ciekaw co masz logach w okolicach Bożejewo, ponieważ tam kolejny odcinek leśny gdzie w każdej sieci przejechać ten odcinek bez dropa graniczy z cudem
Ogólnie Play rządzi w L2600. Żaden z opów nie ma do niego startu w tym paśmie. Nie ważne czy metropolia czy dziura w większości przypadków jest L2600.
To jest źle napisane. Rządzi bo musi mieć L2600. Nikt kto się tu udziela nie wyobraża sobie w miastach i w mniejszych miejscowościach Play bez L2600. Inaczej jest słabo. Plus bez tego daje radę, N! również. N! i Plus jeszcze dają radę ale przyjdzie czas że będą musieli. (pomijam tu biedę N! only 800 poza miastami)
Play ciągle wyciska więcej ze swojej sieci i nie robi tego dla hecy, bo nie mają co robić i nie mają co z kasą robić. To jest u nich konieczność. Operator to nie instytucja charytatywna.
A poza miastami jest głównie i praktycznie prawie zawsze w Play (oczywiście są wyjątki), gdzie ma stacje tylko L800/L1800/L2100 bo nie ma konieczności L2600. Przynajmniej teraz.
PS Dzięki wielkie @Kryniczanin że przywiozłeś do Trójmiasta ulewy

Zawracaj i zabierz to co żeś przywlókł