@Pawrzes
Mnie chodzi o obiektywność.
Napisałem wyraźnie, że liczyłem baloniki żeby poznać sytuację "mniej więcej" a nie 1:1
Poza tym sam wiesz, że w Trójmieście Play ma dużo jeszcze do zrobienia i taki jest fakt.
Jak ostatnio jechałem był tylko jeden sektor. Może ostatnio dołożyli drugi. Nie jestem tam codziennie. To raz.
Dwa - widziałem z SKMki, więc wybacz - z daleka wygląda jak betonowy.
Trzy - problemy ze stawianiem stacji dzisiaj ma każdy operator. Wiadomo dlaczego. Ale czyja to wina, że Play teraz właśnie się buduje?
N! próbuje w Gdyni już od ponad dwóch lat postawić stację na ulicy Tetmajera i w okolicach i nadal się kopie z koniem
Cztery. Wszyscy operatorzy się rozbudowują. Wystarczy czytać tutaj forum. Czy to w Wawie nowe stacje czy nawet u mnie. Nie tylko Play się buduje. Oczywiście inni nie muszą na takich poziomie, wiadomo dlaczego.
Pięć - jeśli chodzi o protesty to one zawsze były ale nie na taka skalę jak dzisiaj. W sumie wg mnie - są cały czas na takim poziomie jak były, tylko przez teraz intensywną rozbudowę Play częściej o tym słyszymy. P4 cisną terminy.
Sześć - protesty w historii również W3 się odbijały czkawką. Dlatego do dzisiaj w wielu miejscach mają stacje "wybrakowane" (jeśli nazwać to tak można) i nic się nie zapowiada na lepiej. Co właśnie masz na przykładzie Play w Redzie. Słup metalowy a na raty dokładają sektory a być może zaraz będą zawijać graty. W sumie nie dziwi. Przecież to jest na środku osiedla mieszkaniowego
Co do Sopotu - mam trochę znajomych z branży gastronomicznej którzy pracują w lokalach w Sopocie. Jeśli chodzi o zasięg raczej nie narzekają (tam gdzie nie ma najwyżej RK) ale o zamulenie Play w Sopocie już bardziej.
WellDone pisze: ↑15 maja 2019, 00:52
Jak byłem w listopadzie w Sopocie to Play działał o wiele lepiej niż służbowy Orange, rzadko kiedy speedtest pokazywał mniej niż 20mbps.
W listopadzie w porównaniu do wakacji to w Sopocie jest pustka. Ludzi tylko w lokalach w sumie doświadczysz.
RicoExus pisze: ↑15 maja 2019, 00:44
Choć wczoraj w centrum Gdyni testowałem Plusa, dużo stacji gdzie jest tylko L1800 i cienko to już wygląda wyssane, że 30Mbps nie idzie wyciągnąć. A co do tej stacji na hotelu mam nadzieję, że już dział dlatego roaming O mogli wyłączyć.
Jeśli chodzi o "skansen" Plusa to w Trójmieście działa dobrze. Oczywiście prędkości maksymalne nie powalają ale nie osiąga nigdzie prędkości na poziomie 1-2Mb/s jak Play. Rzadko kiedy w Plusie spadasz poniżej 7-8Mb/s. 20Mhz L1800 robi swoje.
Oczywiście mam na myśli normalny dzień i a nie impreza masowa. I ostatnie testy z mojej strony Plusa skończyły się w grudniu 2018

(ale Plusa abonentów w miastach jest chyba najmniej)