spotify pisze:To nie jest kompromitacja, tylko ocena "mniej więcej" ilości obiektów danej sieci. Wiadomo, że jeszcze liczą się technologie na stacjach danej sieci.
Inaczej każde miasto trzeba by było przejechać z telefonem i sprawdzić.
W ten sposób jest dużo wygodniej ocenić mniej więcej potencjał danego operatora, co nie świadczy, że realny obraz jest 1:1
A zresztą - sam kiedyś wklejałeś fragmenty map z pinezkami w Wawie aby pokazać, że Play w kilku "dzielnicach" nie odbiega od konkurencji

Więc przygadał kocioł garnkowi
Tiaaa i wychodzi na to, że 3 jednosektorowe 1800/2100 mikro stacje to więcej niż jedna typowa stacja z co najmniej 3 sektorami z wszystkimi pasmami i o znacznie większym zasięgu
Oczywiście trzeba sprawdzić a nie zakładać z góry jak jest. Sieć jest w ciągłej rozbudowie a mapki miały pokazać jak będzie wyglądała sieć na obszarach ukończonych lub bliskich ukończenia.
Reszty niestworzonych rzeczy nie chce mi się komentować w tym przypisywania slow których nigdy nie powiedziałem i nie miałem na myśli...

Przypominam, że Play istnieje najkrócej na rynku i nie łączył swojej sieci z inną a w pewnych kluczowych miejscach dla ówczesnego Polkomtelu miał zakaz budowy stacji wynikający z pierwszej umowy a nie dlatego, że nie chciał.
Athantor pisze:Ja również chciałbym Ci gorąco podziękować. Mam nadzieję że nie zamęczam Cię za mocno moimi ciągłymi prośbami o uzupełnienie bazy.

Nie ma za co

Ależ skąd
Spacedust pisze:Zupełnie nowa stacja bazowa PLAY w Rabowicach na ul. Olszynowej 38 (betonowy słup PLAY), jeszcze nie uruchomiona
Ja tu widzę stalową, ocynkowaną i malowaną rurową wieżę 51m
Athantor pisze:L2600 się nie agreguje z niczym; mam nadzieję że to niedokonfigurowanie, a nie specyfika ericssona (pierwszy raz spotykam B7 od tego producenta)
Tutaj oczywiście to kwestia niekomercyjnego działania po rozbudowie docelowa konfiguracja jest taka jak ze stacji H. Jest jeden sektor 2600 czyli pola i lasy nie zasłużyły na więcej
Uzupełnione / zaktualizowane
3G" pisze:Obiekty Play, które kojarzę tak na szybko i na które wszedł T-Mobile: (...) Wiskitki ZYR4420
Tutaj to Orange dzierżawi miejsce
Z tej lokalizacji w NetWorkS! 3 sektory L800, G/U900 a Play 4 sektory L800, U900, L/G1800, L2600 z czego sektor w stronę Wiskitek ma MIMO 4X4.
lordbyd pisze:Pisałem kilka dni temu, że w okolicy Annowa-Ostrówiec odebrałem nieznane mi CIDy w L800: CI: 4514312, eNb: 17634, CID: 8, TAC:45 oraz CI:4514332, eNb: 17634, CID:28 TAC:45.
Mylnie zakładałem, że stacja w Ostrówcach ZNI0701 zmieniła CIDy (są jednak takie same jak w bazie)
Prawdopodobnie uruchomiono więc nową stację MOG0501 w Dąbrowie przy ulicy Szkolnej - wieża Plusa. Prośba do Kolegi @Pawrzes o potwierdzenie

Tak to jest nowa stacja w Dąbrowie