DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

  • Strona 38 z 38
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
 #1070202  autor: lordbyd
 25 kwie 2019, 13:58
Może śmieszne pytanie - czy masz kartę pamięci w telefonie?
Spróbuj też może pobrać jakąś starszą wersję programu. U mnie nowa wersja np. nie wykrywała w ogóle sieci wi-fi.

@ RobsonRZN - Huawei Y5 II - można wymusić pasma w MTK mode oraz widać nośne w menu serwisowym.
 #1070215  autor: mirekm35
 25 kwie 2019, 18:17
Nie, nie mam karty pamięci. Starsze wersje działały - do którejś tam aktualizacji. Przywrócenie starej wersji po odkryciu że po aktualizacji nie działa oczywiście pomogło. Ale za cenę utraty nowych ficzerów...
 #1070237  autor: mirekm35
 25 kwie 2019, 21:06
Kartę muszę sobie dopiero kupić, ale tymczasem kombinując dalej zauważyłem, że wyeksportowanie danych jako "default Netmonitor format" (i oczywiście także odpowiednie ustawienie w opcjach importu w programie) powoduje, że NIEKTÓRE stacje są rozpoznawane. Te nierozpoznane oczywiście w pliku clf są. Mam wrażenie, że to jakieś bugi w Netmonitorze są, być może dotyczą konkretnych modeli telefonów tylko, a ja mam pecha je właśnie mieć...
 #1071284  autor: adziu82
 07 maja 2019, 23:09
Od dwóch dni jestem posiadaczem Samsunga Galaxy a70 z Androidem 9.0
Poprzednio miałem Lenovo P2 z Androidem 7.0.
Na P2 netmonster oraz LTE Discovery działało rewelacyjnie.
Kiedy zmienił się band na LTE to kilka sekund i pokazały to apki.
Ale teraz na nowym telefonie,muszę mieć włączoną lokalizację aby pokazały na pasku netmonstera, czy na widżecie LTE Discovery zmianę pasma, czy to na LTE czy 2G-3G.
Też tak macie?
Lokalizacje używam tylko kiedy korzystam z map, a to jest kilka razy w miesiącu tylko.
Więc nie chce mieć jej włączonej cały czas.
Ale widzę,że jeżeli nie będzie włączona to nie będę widział na jakim paśmie jestem.
Netmonster mam zablokowany tak aby nie był ubity. To samo mailem na P2 i działało.
Dużo baterii zjada włączona lokalizacja?

RawStyle
 #1071437  autor: 3G
 09 maja 2019, 21:10
Na takim P20 Lite Netmonitor nie pokazywał kompletnie nic bez włączonej lokalizacji.

http://www.speedtest.net/android/3499222262.png
 #1071465  autor: adziu82
 10 maja 2019, 02:19
Dzięki @3G za informację.
Czyli wychodzi na to, że albo muszę mieć włączoną lokalizację jeśli chce na bieżąco widzieć pasmo, albo włączać je tylko kiedy będę chciał ewentualnie sprawdzić to pasmo.
Trudno, trzeba będzie włączać tylko kiedy będzie potrzeba.

RawStyle
 #1071467  autor: 3G
 10 maja 2019, 06:47
Sprawdzić zawsze możesz kodem *#0011# - tu powinno wszystko być również bez włączonej lokalizacji.
Nie wiem dlaczego, ale w tych telefonach lokalizacja to nie tylko GPS, ale wychodzi na to, że i inne informacje.

http://www.speedtest.net/android/3499222262.png
  • Strona 38 z 38
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38