• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1063607  autor: playmax
 27 sty 2019, 23:24
Zakładam ten temat, ponieważ doszło już do pewnego absurdu w salonie Orange w moim mieście.

Otóż w salonie Orange (Partner Orange) w miejscowości Puławy przy ul. Lubelskiej, pracownicy za każdym razem przy próbie przeniesienia informują, że nie ma kart do przenoszenia (pytałem już kilka razy w odstępach kilkutygodniowych).

Czytam forum, więc wiem, że prowizja od przeniesienia na prepaid jest zerowa dla pracownika, ale to chyba nie powód, żeby w kółko kłamać, a nieprzyjmowanie klientów do bazy sieci Orange to chyba jest działanie na szkodę Orange.

Dodatkowo gdzieś na forum przeczytałem zdaje się, że karta sim Orange do przenoszenia na prepaid i na abonament to fizycznie ta sama karta, więc ciekawe jak to jest możliwe, że ci pracownicy w salonie zapraszają do przeniesienia na abonament, a na prepaid to już nie ma kart.

W innych salonach u mnie w mieście to samo, brak kart, czy ja mam jechać do Lublina 50 km, żeby przenieść numer, bo tutejsi pracownicy się wzięli na sposób, na bezczelne kłamanie.

Mam tylko pytanie, czy może ktoś potwierdzić na forum na 100%, że w Orange karty sim na prepaid i na abonament to fizycznie te same karty (z tego samego stosu w szufladzie), a ja już będę wiedział co z tą sprawą zrobić.
 #1063625  autor: neotele
 28 sty 2019, 08:42
playmax pisze:Mam tylko pytanie, czy może ktoś potwierdzić na forum na 100%, że w Orange karty sim na prepaid i na abonament to fizycznie te same karty (z tego samego stosu w szufladzie), a ja już będę wiedział co z tą sprawą zrobić.
Szkoda czasu na zawracanie sobie głowy pracownikami salonu..

Daj szansę kurierowi i przenieś nr on-line:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
 #1063635  autor: playmax
 28 sty 2019, 13:07
forum_tg pisze:
28 sty 2019, 05:23
Karta to karta
Jak to rozumieć? Przykładowo w sieci PLAY są oddzielne dedykowane karty do przenoszenia na prepaid, jest nawet podział na Play, Red Bull i Fakt, nieprawidłowa karta nie przejdzie przez system.

Natomiast jeśli chodzi o Orange to widziałem tę kartę sim do przenoszenia (mój brat przenosił w poprzednie wakacje numer do prepaid Orange), to taki czarny pakiecik z kartą sim z logo Orange, nie widać tam żadnego dopisku, że to prepaid lub abonament.

Więc w końcu nie wiem czy to jest na 100% karta uniwersalna Orange do przenoszenia, widziałem kiedyś taki post na tym forum, ktoś napisał, że podobno pracownik zawsze bierze kartę z tej samej szuflady z tego samego stosu, ale czy tak jest na 100%?

A co do kuriera, to nie wiem, musiałbym wyczekiwac na niego w domu, troszkę mi to nie pasuje.
 #1063641  autor: TomLee
 28 sty 2019, 14:51
To dziwny system z tymi kartami. Przecież zamawiając kartę przez internet operator musi zapłacić coś za kuriera, który dostarczy kartę jak i za wydrukowane formularzów do podpisu. Więc dlaczego w salonie ma to być za darmo? Przecież ktoś tam pracuje po to, aby zarabiać na życie.
 #1063644  autor: playmax
 28 sty 2019, 15:19
Czy zamawiając kuriera (przeniesienie do Orange Free) obowiązuje mnie regulamin sklepu Orange, który wyświetla się pod formularzem do przenoszenia?

W regulaminie widzę zapis, który mówi, że klient indywidualny musi przedstawić dowód osobisty i dodatkowy dokument, chyba chodzi o dowolny rachunek na media na swoje nazwisko w swoim miejscu zamieszkania.

Ja czymś takim nie dysponuję, bo mieszkam u rodziców, więc chyba i tak odpada ten kurier.
 #1064299  autor: PawlusG
 03 lut 2019, 21:10
Orange ma dokładnie te same SIMy do oferty abonamentowej i na kartę. Problemu z przeniesieniem nie ma w punktach firmowych Orange. Jeżeli w punkcie mówią, że nie mają SIMa, do przeniesienia, wyciągasz telefon i przy nich dzwonisz na infolinię, z prośbą, żeby przysłali SIM do tego salonu, w 99% nim skończysz rozmowę, to karta się "cudownie" znajdzie.

:)
 #1064394  autor: Robin560
 04 lut 2019, 17:31
problemy są nawet w salonach firmowych bo dostajesz informację że masz zbyt dużo kont (około 16) z czego przykładowo 2 numery są aktywne ale nowy stater można zarejestrować bez problemu

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1064684  autor: Robin560
 07 lut 2019, 14:27
Przepraszam salon o którym pisałem nie był firmowy mój błąd. W firmowym znają mnie już i ten "specjalny numer mnp" mają już spisany to tylko do systemu i żadnych problemów.

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1064715  autor: klaudia123
 07 lut 2019, 18:32
Witaj,
zamów przeniesienie on-line do Orange, wystarczy okazać dowód, nie musisz być danego dnia w domu, kurier to człowiek, ugadasz za 2-3dni odbiór jak masz wolne popołudnie - załatwisz. :mrgreen:
System Orange "świruje" trochę jeśli przenosisz numer, system chyba widzi wszystkie karty na twój pesel? Nie wiem, salon FIRMOWY albo kurier. Uda się :)

A z reszty:
T - kurier lub salon firmowy, partner "nie da się"
Plus - firmowy, bo słynne 13,20zł za kartę sim u partnerskich potrafią zawołać...
Play - nie było nigdy odmowy MNP w salonie.

Ogólnie, jeśli opy chcą utrudniać, niech wprowadzą zakup we własnym zakresie DOWOLNEGO nieaktywowanego startera, wizyta w salonie, MNP... Ale wizerunkowo by stracili :-) Dlatego ekologicznie... latamy z kurierami :-)