Pewne elementy cieszą...Pawrzes pisze: ↑20 gru 2018, 23:50Natomiast wersję wież Monobot z nowych projektów od kiedy Play ma pasma 800/2600 można zobaczyć tutaj: http://nadajnikilipsk.xaa.pl/2018/12/w- ... acja-play/![]()

Pewne elementy cieszą...Pawrzes pisze: ↑20 gru 2018, 23:50Natomiast wersję wież Monobot z nowych projektów od kiedy Play ma pasma 800/2600 można zobaczyć tutaj: http://nadajnikilipsk.xaa.pl/2018/12/w- ... acja-play/![]()
Producentów elementów stalowych jest wielu w kraju a niektórzy instalatorzy stacji sami je sobie produkują np. elementy stalowe ocynkowane większości wież kratowych stawianych w aglomeracji warszawskiej powstają w warszawskim Ursusie. Przy tak dużych zamówieniach jak w tym roku firmy musiały zwiększyć zatrudnienie.
Mam robić zdjęcia stacji, ale jaki w tym sens? Jak coś uruchomią, to będę to widział na telefonie. Po co mam się podniecać zawczasu? Robienie zdjęć jest bez sensu. Nikt ci za to nie zapłaci i nic to w konfiguracji sieci nie zmieni.
Czyli ktoś coś zasugeruje nie po twojej myśli i od razu wielkie oburzenie? Nie znam na forum osoby, która jest tak znerwicowana jak ty. Radzę ci wziąć wolne i jechać na urlop bez telefonu. Od razu lepiej się poczujesz.Ten konkretny wątek jest po to, by publikować informacje o budowie stacji bazowych i działaniu sieci P4. To wątek stricte techniczny, a nie pudelek z bajkami dla Kowalskiego
Pawrzes pisze: ↑21 gru 2018, 16:36Mixiorek, rozumiem ale to nie czas ale technologia produkcji, dotyczy to też realizacji dla innych sieci. Nikt tyle nie wybudował i tyle już powstało stacji w tym roku.
Beton jest tańszy od stali. P4 też ma kilka strunobetonowych masztów własnych około 60m. Rurowe też mogą pomieścić i 3 operatorów (oczywiście nie te najniższe). Zwróć uwagę, że czarne feedery/jumpery w konstrukcjach Monobot są poprowadzone wewnątrz rur a strunobetonowe mają wyłącznie na zewnątrz.
habish pisze: ↑21 gru 2018, 17:13Play wypowiedział umowę Plusowi na roaming krajowy: https://blogplay.pl/2018/12/historyczna ... e-plusowi/
Tu się nie zgodzę.marcin19883 pisze: ↑21 gru 2018, 13:09Mam robić zdjęcia stacji, ale jaki w tym sens? Jak coś uruchomią, to będę to widział na telefonie. (...) Robienie zdjęć jest bez sensu. Nikt ci za to nie zapłaci (...)
Jestem w zasięgu GSM 900 i DCS, pełne pasma, przy trzymaniu 3G/2G telefon siedzi na UMTS 900 w czuwaniu bez danych, przy rozmowach/danhych czesto wskoczy na UMTS 2100. Ale na GSM nie schodzi. Zauwazylem ze w sumie prawie w ogole mi nie schodzi na GSM 900, trzyma sie jak najsztywniej LTE i UMTSa 900. GSM-a widzialem tylko w RK.abberline pisze: ↑21 gru 2018, 07:57Odkąd w trybie 2G only telefony zaczęły się trzymać sieci macierzystej zamiast wyrzucać do RK zauważyłem u siebie jeszcze jedną rzecz. Mam dual SIM (OnePlus 5T) i kiedy karta PLAY jest ustawiona jako domyślna do danych mobilnych no to telefon jest zalogowany do LTE nonstop. W odwrotnej sytuacji karta bardzo często siedzi w 2G mimo, że jest to dual SIM 3G/2G. Co istotne karty pozostałych operatorów W4 (również z bezproblemowym zasięgiem wszystkich technologii) zalogowane są wtedy do 3G. Podczas sprawdzania telefon cały czas leży w jednym miejscu. Czy u Was też jest taka konfiguracja? Może zauważyliście podobną sytuację np. w telefonie z jedną SIM w trybie 3G/2G z wyłączonym data? Jeśli to istotne to stacja z którą się łączę ma zarówno DCS jak i GSM 900 od samego początku (09.2017).
No nareszcie.