Witam, interesuje mnie najbardziej korzystna oferta internetu mobilnego ktory bedzie wykorzystywany tylko w tablecie do nawiacji w zwiazku z czym nie musza to byc duze pakiety. Najlepiej jesli nie byla by to oferta na nadajnikach play.
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Chyba najsensowniej będzie złapać a2mobile z pakietem netu za 10 zł (=70 GB).
10 zł to zwykłe burżujstwo.
Optymalnie do nawigacji najlepiej wychodzą:
- Play OdNowa (pakiet 1 GB za 5 zł bezterminowo, pewnie starczy na długo) - ale Play
- Virgin mini (300 MB za 3 zł/mies.) - ale też Play
- Plus prosto na kartę (3 GB za 5 zł/mies., a z promocjami doładowań jeszcze taniej)
- Aero2 BDI (500 MB za 2 zł/mies.)
- Rebtel (1 GB miesięcznie za free, ale pod warunkiem, że działa
)
Optymalnie do nawigacji najlepiej wychodzą:
- Play OdNowa (pakiet 1 GB za 5 zł bezterminowo, pewnie starczy na długo) - ale Play
- Virgin mini (300 MB za 3 zł/mies.) - ale też Play
- Plus prosto na kartę (3 GB za 5 zł/mies., a z promocjami doładowań jeszcze taniej)
- Aero2 BDI (500 MB za 2 zł/mies.)
- Rebtel (1 GB miesięcznie za free, ale pod warunkiem, że działa

przenieść numer do Orange Free (dostajesz chyba 2,5 GB za przeniesienie ważne rok), doładować za 5 zł, czyli dodatkowe 2,5 GB (będą ważne rok). Ilość danych do nawigacji wystarczy na długo.
Nie wydaje mi się, żeby ta oferta sie skończyła.
Nie wydaje mi się, żeby ta oferta sie skończyła.
Teoretycznie. W praktyce, P4 potrafi wymuszać wyrzucanie z roamingu, choć nie zawsze im się to udaje (czasem wcale, a czasem jest całkowity brak zasięgu).
Plus na kartę - Prosto, RWK + 3GB za 5zł/mc.....
Nie lepiej zainstalować mapy offline, wtedy internet nie jest potrzebny, raz na miesiąc zrobić update przez wifi map i tyle.
W tych czasach mapy Offline nie są najlepszym rozwiązaniem. Może być telefonie jako alternatywa w razie "w" - braku internetu, jednakże korzystanie z Google Maps, czy Targeo to znaczne ułatwienie jeżdżenia.
Jako coś ekstra sam mam Sygic, ale sam jeżdżę na Google Maps
Jako coś ekstra sam mam Sygic, ale sam jeżdżę na Google Maps