Prawda. W panelu głównym też nie widać agregacji. Już chyba wolałem poprzednią wersję... 

Aplikacja pokazuje dostępne pasma.kwistas pisze:U mnie wydać agregację jest na pasku od 2cc do 3cc pewnie w Świdniku też wskoczy 4cc (LTE2100).
Przypominam że teoretycznie mój telefon parę wątków wcześniej było wspomniane, że nie wspiera agregacji, więc aplikacja pokazuję co chcę. Chyba
Która wersja NM?harys pisze:Aplikacja pokazuje dostępne pasma.
Ja mam w Warszawie praktycznie cały czas 4cc na pasku na nim.
To chyba dlatego. Ja mam 2.7.6...harys pisze:2.5.0
No właśnie nie masz. Żeby apka była w tej kwestii użyteczna powinna pokazać pasma przy pomocy których korzystasz teraz z transmisji danych. A pokazuje dostępne,a zalogowany jesteś do jednego, który ma priorytet( w dużym uproszczeniu)kwistas pisze:Ja też mam wersję testową 2.7.6 i mam na pasku powiadomień wszystko co trzeba od 2cc do 4cc.
Potwierdzam. Na 2 z 3 identycznych terminali baterie były zdrenowane w ciągu pojedynczych godzin po wyjściu z aplikacji. Tak w ogóle, to użyteczność logów z Netmonitora jest ograniczona - brak informacji o nośnej, PSC/PCI, części komórek zwyczajnie nie ma (w porównaniu z logami z NetMonstera). Do tego jakiś pokutany sposób kasowania danych z zapisanymi komórkami (zaznacz "kasuj log przy restarcie", wyjdź z aplikacji, wystartuj jeszcze raz i nie zapomnij znowu odznaczyć). Jedyna chyba zaleta tego narządu to zachowane współrzędne poszczególnych odczytów...p2225 pisze:Nowa wersja netmonitora robi mi problemy z jej wyłączeniem. W poprzednich wersjach aplikacji, po jej usunięciu z listy działających aplikacji (wywołanej przyciskiem funkcyjnym na dole) aplikacja przestawała działać. Teraz trzeba ją wyłączać poprzez ustawienia i "wymuś zatrzymanie". Zauważyłem to przez rozładowującą sie baterię w nocy (nawet 20%) i gdy wczoraj włączyłem aplikację w środku trasy to zobaczyłem, że są zebrane logi z wszystkich wcześniejszych stacji.
Miałem tak w Huaweiu Y5 II opartym na procesorze MTK.Na 2 z 3 identycznych terminali baterie były zdrenowane w ciągu pojedynczych godzin po wyjściu z aplikacji.
Mówimy o plikach logów. Wskażesz mi, gdzi Netmonitor umieszcza informacje o nośnej i PSC/PCI?3G pisze:Mam dokładnie odwrotne odczucia.
A nośne zależą nie tyle od Netmonitora czy Netmonstera, co od samego telefonu.
Ciekawe. U mnie na dwóch terminalach nie stwierdziłem. Na dwóch następnych i owszem - coś podobnego. Wygląda na kolejną niezbyt udaną próbę "ogarnięcia" kwestii agregacji przez dane z API. Natomiast pliki logu nadal bez jakiejkolwiek konkurencji