• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #105586  autor: Krzysiek
 15 wrz 2006, 11:02
Witam!

Chcę sobie sprawić telefon w Erze/Heyah, który będzie służył w większości jedynie do odbierania rozmów. Najlepszym wyjściem będzie zatem prepaid. Na stronie Heyah w dziale faq wyczytałem, iż:
heyah.pl pisze:Każde doładowanie konta kwotą od 20 do 49 PLN przedłuży ważność Twojego konta o 1 miesiąc na połączenia wychodzące i 3 miesiące na połączenia przychodzące. Doładowanie od 50 PLN przedłuży ważność konta o 3 miesiące na połączenia wychodzące i 3 miesiące na połączenia przychodzące.
Czy to rzeczywiście jeszcze funkcjonuje? Na Allegro przy doładowaniach piszą, że doładowanie za 20 zł przedłuża ważność konta o 1 miesiąc. Jak to w końcu jest? Jak sprawa ma się w Erze. Chodzi mi przede wszystkim o ważność konta na połączenia przychodzące, wychodzące nie są tak ważne. Z góry dzięki za odpowiedzi.

#105589  autor: Kaczy
 15 wrz 2006, 11:08
Tak odbiegając od tematu TT/ Heyah.
W takim przypadku lepiej kupić starter POP`a. 50 zł i masz połączenia przychodzące ważne przez 1 rok :)

Na stronie dobrze piszą. Doładowanie 20 zł przedłuża połączenia wychodzące o 1 m-c, a przychodzące o 3.

Niestety jest jeden kruczek z TT. Obecnie wprowadzono doładowania za 25 zł, więc jeśli kupisz sobie nowy starter TT to doładowanie za 20 zł nie przedłuży już Ci ważnosci konta.

...::: Made for loneliness :::...

#105591  autor: Krzysiek
 15 wrz 2006, 11:16
Kaczy pisze:Tak odbiegając od tematu TT/ Heyah.
W takim przypadku lepiej kupić starter POP`a. 50 zł i masz połączenia przychodzące ważne przez 1 rok :)
Heheh no to byłoby najlepsze wyjście, ale niestety sam mam numer w Erze, tam darmowe minuty i kurcze musi to być era lub heyah.
Na stronie dobrze piszą. Doładowanie 20 zł przedłuża połączenia wychodzące o 1 m-c, a przychodzące o 3.
Ooo i to jest dobra wiadomość. Czemu zatem na Allegro np. TUTAJ jest napisane:
(przedłuża ważność konta o 30 dni - rozmowy wychodzące, 60 dni rozmowy przychodzące)
Przeoczenie? ;)
Niestety jest jeden kruczek z TT. Obecnie wprowadzono doładowania za 25 zł, więc jeśli kupisz sobie nowy starter TT to doładowanie za 20 zł nie przedłuży już Ci ważnosci konta.
Tak to wygląda, a ile przedłuża doładowanie za 25 i 50 zł w TT?

#105592  autor: Kaczy
 15 wrz 2006, 11:41
Heh.... chyba coś mi się pomyliło z inną siecią:

Tutaj masz 100% pewność jak to jest z doładowaniami. :)

Za wprowadzenie w błąd przepraszam :smt011

#105594  autor: Krzysiek
 15 wrz 2006, 12:05
Thx za link, TT nie wypada w sumie pod względem przedłużania konta najlepiej. Sprawdzę jeszcze czy w Heyah na 100% 20 zł przedłuża przychodzące o 3 miesiące, jeżeli tak to biorę to i tyle :)

#105596  autor: Kaczy
 15 wrz 2006, 12:23
TT jest raczej dla tych, którzy regularnie uzupełniają konto.
Jest tam opcja sumowania ważności konta, więc czasami można sobie zapewnić ważność na parę lat. Jednak trzeba często konto doładowywac, co w Twoim przypadku (jak napisałeś) nie wchodzi w grę.

A to wyciąg z FAQ Heyah i doładowań:
Kod: Zaznacz cały
Każde doładowanie konta kwotą od 20 do 49 PLN przedłuży ważność Twojego konta o 1 miesiąc na połączenia wychodzące i 3 miesiące na połączenia przychodzące. Doładowanie od 50 PLN przedłuży ważność konta o 3 miesiące na połączenia wychodzące i 3 miesiące na połączenia przychodzące. Jeśli w dniu uzupełnienia konto jest ważne na połączenia wychodzące, to nowa data jego ważności liczona jest od dnia aktualnej daty ważności konta na połączenia wychodzące. Jeśli w dniu uzupełnienia konto nie jest ważne na połączenia wychodzące, to nowa data jego ważności liczona jest od dnia doładowania. Ważność Twojego konta na połączenia wychodzące można przedłużyć maksymalnie na czas do 12 miesięcy. Doładowania kwotą poniżej 20 PLN (np kupon za 5 PLN) nie przedłuży ważności konta.

#105599  autor: Animatter
 15 wrz 2006, 12:41
Kaczy pisze:TT jest raczej dla tych, którzy regularnie uzupełniają konto.
Jest tam opcja sumowania ważności konta, więc czasami można sobie zapewnić ważność na parę lat.
Sumowanie waznosci konta w TT jest chyba mozliwe tylko na jeden rok do przodu.
Startery Heyah za 5zl maja chyba waznosc od poczatku na 3miesiace na przychodzace i wydaje mi sie, ze przy kazdym doladowaniu przychodzace beda dalej 3 miechy...

#105602  autor: Krzysiek
 15 wrz 2006, 13:08
Animatter pisze:Startery Heyah za 5zl maja chyba waznosc od poczatku na 3miesiace na przychodzace i wydaje mi sie, ze przy kazdym doladowaniu przychodzace beda dalej 3 miechy...
:shock: Czyli kupuję sobie starter za 5 zeta, po 3 miesiącach doładowuje 5 zł i mam znowu 3 miesiące na przychodzące? Gdyby tak było to genialnie :D

EDIT:
heyah.pl pisze:4 - Jakie są nominały papierowych kuponów uzupełniających Heyah?

Kupisz papierowe kupony uzupełniające Heyah w trzech nominałach - 5 PLN, 20 PLN i 50 PLN. Pierwszy kupon nie przedłuża daty ważności konta, drugi przedłuża o 1 miesiąc na połączenia wychodzące i 3 miesiące na połączenia przychodzące. Trzeci kupon przedłuża datę ważności konta o 3 miesiące na połączenia wychodzące i 3 miesiące na połączenia przychodzące.
Zatem 5 nie przedłuża.

#105607  autor: Kaczy
 15 wrz 2006, 13:20
Krzysiek pisze:
Animatter pisze:Startery Heyah za 5zl maja chyba waznosc od poczatku na 3miesiace na przychodzace i wydaje mi sie, ze przy kazdym doladowaniu przychodzace beda dalej 3 miechy...
:shock: Czyli kupuję sobie starter za 5 zeta, po 3 miesiącach doładowuje 5 zł i mam znowu 3 miesiące na przychodzące? Gdyby tak było to genialnie :D
Nie, nie :smt005 :smt005
Tylko na początku masz 3 miesiące na wykorzystanie tych 5 zł.

#105623  autor: Th0mas
 15 wrz 2006, 14:27
Krzysiek pisze: Czy to rzeczywiście jeszcze funkcjonuje? Na Allegro przy doładowaniach piszą, że doładowanie za 20 zł przedłuża ważność konta o 1 miesiąc. Jak to w końcu jest? Jak sprawa ma się w Erze. Chodzi mi przede wszystkim o ważność konta na połączenia przychodzące, wychodzące nie są tak ważne. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Karty TT 25 przedłużają ważność konta o 1 miesięc + 1 miesiąc na przychodzące a nie 3 miesiące.

#105628  autor: Pawrzes
 15 wrz 2006, 15:05
Tak naprawdę to w Tak Tak-u "+ miesiąc na odbieranie" to tak naprawdę po tym czasie karta będzie nadal aktywna - minimalny okres to 6 miesięcy na odbieranie, w między czasie straszą SMSami że wyłączą numer lub proponują 10zł po doładowaniu kwotą min.20 zł. Przykładowo mam w szufladzie kartę i przy sprawdzaniu stanu konta jest "...polaczenia wychodzace zablokowane, odbieranie do 12-05-2006" a dziś mamy 15-09... Taką kartę można doładować w dowolnej chwili.

Pozdrawiam

#105653  autor: Th0mas
 15 wrz 2006, 18:04
Pawrzes pisze:Tak naprawdę to w Tak Tak-u "+ miesiąc na odbieranie" to tak naprawdę po tym czasie karta będzie nadal aktywna - minimalny okres to 6 miesięcy na odbieranie, w między czasie straszą SMSami że wyłączą numer lub proponują 10zł po doładowaniu kwotą min.20 zł. Przykładowo mam w szufladzie kartę i przy sprawdzaniu stanu konta jest "...polaczenia wychodzace zablokowane, odbieranie do 12-05-2006" a dziś mamy 15-09... Taką kartę można doładować w dowolnej chwili.
Też tak miałem z kartą Heyah... oni to specjalnie robią, żeby "utrzymać" liczbę klientów. Tak robili, żeby w końcu mieć 10-milionowego klienta.

#113518  autor: alcat320
 13 paź 2006, 07:08
Witam ! chcialem zapytac czy gdy mam zablokowane konto w Erze/Tak Tak to czy mozna go w jakis sposób odblokowac doładowywałem juz konto za 5zł ale nic sie nie stało i dalej nic :( POMÓŻXIE PROSZE :!: :!: :!: :!: :!: :roll: :roll:

#113544  autor: robinho
 13 paź 2006, 11:35
alcat320 pisze:mam zablokowane konto w Erze/Tak Tak to czy mozna go w jakis sposób odblokowac doładowywałem juz konto za 5zł ale nic sie nie stało i dalej nic :(
wystarczy pprzeczytac co jest napisane na zdrapce albo na stronie operatora: http://www.era.pl/index.php?id=nowosci&section=taktak. za 5zl niczego sobie nie przedluzysz:) minimum 20zl

#113579  autor: Irek
 13 paź 2006, 15:29
Th0mas pisze:Też tak miałem z kartą Heyah... oni to specjalnie robią, żeby "utrzymać" liczbę klientów. Tak robili, żeby w końcu mieć 10-milionowego klienta.
Z kartą Heyah?? Hm... w tym przypadku torszkę jestem niedowiarkiem. Z uwagi na to, że miałem już kilka kart Heyah i zawsze op deaktywował je zgodnie z terminem. Przed końcem ważności otrzymywałem smsa o tym, że za parę dni stracę bezpowrotnie swój numer.

"And one more thing..."

#113743  autor: oprych
 14 paź 2006, 01:35
Mnie w heyah również zgodnie z czasem deaktywowano, lecz zupełnie inaczej było )i jest) w tak taku

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...