• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #105290  autor: KPMKAT
 14 wrz 2006, 03:18
Witam.

Przebywam obecnie w USA i mam mozliwosc zakupienia N E70 za okolo 1300 zl z karta 1 GB na ebay'u
E70 Ebay

W porownaniu do cen w Polsce ---> najtansza oferta na allegro to 1500 zl, inne 1800...
E70 Allegro .

Czy ktos sie orientuje czy nie bedzie problemu z uzytkowaniem tej ze stanow w Polsce, biorac pod uwage fakt iz jezyk angielski nie jest dla mnie przeszkoda.

Z gory dzieki za pomoc :)[/code]

#105296  autor: ziomel
 14 wrz 2006, 08:07
wedlug danych na tej aukcji powinien dzialac, pamietaj ze musi miec standardy sieci 900/1800/1900 inaczej w polsce nie pojdzie w ameryce jest chyba 850Mhz

#105313  autor: hettman
 14 wrz 2006, 10:16
nie oplaca Ci sie bo w polsce nowa kosztuje od 1470 bez smoka z 2-lata gwar. a ty kupujac ja w usa A)ryzykujesz ze nie bedzie dzialac w polsce bo tam sa troche inne systemy czestotliwosci, B)nie masz gwar. ... wiec w/g mnie za duzo do stracenia za malo do zyskania.ja bym nie kupil.aaa a jak sie okaze ze ma smoka to zupelnie klapa... :-D

#105321  autor: ywis
 14 wrz 2006, 11:03
hettman pisze:nie oplaca Ci sie bo w polsce nowa kosztuje od 1470 bez smoka z 2-lata gwar. a ty kupujac ja w usa A)ryzykujesz ze nie bedzie dzialac w polsce bo tam sa troche inne systemy czestotliwosci, B)nie masz gwar. ... wiec w/g mnie za duzo do stracenia za malo do zyskania.ja bym nie kupil.aaa a jak sie okaze ze ma smoka to zupelnie klapa... :-D
Tak jak kolega, aczkolwiek z częstotliwościami to raczej mniejszy problem, bo w większości już nowych modelii nokia robi tak, aby działała na cały kraj, a jeśli w tym modelu robią jeszcze oddzielne pasmo, to szukaj z takim aby w Polsce chodziło. Natomiast minus jest ten, że gwarancji nie będziesz miał jeśli kupisz w USA.