Mixiorek pisze:
Pamiętacie czy wcześniej padł rok 2022 jako rok wyłączenia RK? To może jednak budowa sieci własnej nie skończy się na końcu 2020 i 9k stacji?
Marketingowo to oni zawsze dobrzy byli
Fani tej sieci też mocno wierzą w ich różne zapowiedzi i się cieszą każdą nową stacją. W sumie jest czym, bo jak już pisałem - obecnie człowiek nie odczuwa że ta sieć jest ponad 10 lat na rynku w Polsce ale czuje, jakby ta sieć dopiero startowała.
Podawanie samych ilości SIM to marketingowy bełkot, byle cyferki się w excelu zgadzały
Na koniec III kwartału sieć Play raportuje 15,023 mln "klientów", w stosunku do 14,889 mln przed rokiem. Aktywnych kart SIM (a nie klientów) było tak naprawdę 12,724 mln, względem 12,355 przed rokiem. Spadki w segmencie prepaid niwelowały wzrosty w abonamencie (o 0,5 mln w skali roku).
Z tego co pamiętam, to Play wg raportów przenoszenia kart SIM był lekko na minusie a mają wynik dodatni?
Niech mnie ktoś poprawi
W każdym razie co do Twoich pytań
Operator będzie kontynuował rozbudowę sieci, aż do ukończenie kompletnej, czwartej mobilnej sieci na 9 tys. lokalizacji w 2022 r. i strategicznego uniezależnienia od roamingu krajowego, co oszczędzi mu 200 mln zł kosztów rocznie i poprawi jakość usług.
https://www.telko.in/co-play-pokaze-gieldzie
Czyli nie 2020 a 2022.
Czyli nie 2 lata tylko aż 4 lata.... Dziękuję, postoję.
Albo im pary brakuje albo wyniki finansowe (giełda głównie, bo wyniki to pewnie podkoloryzowane aby zapewnić inwestorów do inwestowanie w ich sieć) są obecnie zaporą i kolejne 2 tys stacji rozkładają na 4 lata czyli po ok 500 rocznie aby z 7tys stacji zrobić 9 tys stacji. Obecnie pewnie jeszcze lecą na rozpędzie przed wynikami na giełdzie.
Za 4 lata to N! będzie daaaaaleeeeko z przodu a Plus pewnie wykopie te zakopane zasoby i ruszy co najmniej z L2600.
Szkoda, naprawdę szkoda. Czyli P4 dla mnie osobiście przez kolejne 4 lata nie będzie brany pod uwagę
EDIT
Telko podał 2022.
@Mixiorek wg Twojego załącznika jest napisane
Well on track to reach strategic target of ~9,000 sites by year end
2020
Prawda pewnie pośrodku....