• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #104477  autor: Xylo4
 10 wrz 2006, 18:56
Witam. Mam neostradę 320kb- rozszerzona 256 od ładnego roku, wszystko zdawało się być ok, stały transfer itp. Jednak od ostatnich 3 miesięcy występuje problem następującej maści, otóż neostrada rozłącza mój internet około 20-30 razy na dobe! Modem traci przy tym synchronizajcę na około 1-2 minuty a po 5 takich rozłączeniach wogóle niemoge się połączyć.
Gdy przeprowadzam test wykazuje mi on dudnienia 40-44 Db czy coś takiego, jednak po restarcie komputera znów mogę się połaczyć bez przeszkód, jednak znów cały cykl rozłączania się powtarza, zmieniłem modem z speedtaucha na sagema i nadal to samo..... gdy podłącze modem do innego kompa również jest taka sama sytuacja, czy ktoś miał już taki problem?
Czy może być to spowodowane że mam o 3 metry dłuższy kabel łaczący modem z gniazdem niż załączony przez neo?

#104482  autor: Xylo4
 10 wrz 2006, 19:10
Niestety jeszcze 3 miechy

#104483  autor: przemek910
 10 wrz 2006, 19:12
sawanno pisze: Problem przestał istnieć kilka dni temu, zaznaczam jednak że nie robiłem nic aby go usunąć, zniknął samoistnie.
Chyba wiem dlaczego
Myślę że powodem tego jest kończąca się w tym miesiącu umowa na Neo, więc tpsa postanowiła zrobić coś żebym był zadowolony z ich usług i umowę przedłużył, a po podpisaniu aneksu problem by powrócił dlatego umowy nie przedłużę.
Teraz jestem już pewny że wina leży po stronie tpsy a nie mojego sprzętu.

Dzięki za pomoc,

re

#104607  autor: amadeo
 11 wrz 2006, 06:34
przedewszystkim zglosic usterkę na 9393- jako objaw utrata synchronizacji z powodu złych parametrów linii telefonicznej..
Czy może być to spowodowane że mam o 3 metry dłuższy kabel łaczący modem z gniazdem niż załączony przez neo?
nie ma znaczenia,majac nawet 200m od gniazdka przy dobrym kablu
ile masz aparatów w domu podpietych???

Obrazek

#104615  autor: Xylo4
 11 wrz 2006, 08:28
Jeden telefon, ale ostatnio zauważyłem ze trace synchronizacje jak ktoś do mnie dzwoni, około 1/2 przypadków.... wcześniej dzwoniłem do tp ale oni mówili ze to nie ich wina, moze jak teraz powiem o tym związku telefonów z internetem to może coś załapią.

re

#104758  autor: amadeo
 11 wrz 2006, 20:16
zgłos usterke-zrywanie synchro-zmienia parę i bedzie oki!!

Obrazek

#104940  autor: Xylo4
 12 wrz 2006, 19:12
Zgłosiłem wczoraj na 0800102102, chłop mi wyjaśnił ze do neo trzeba teraz service packa 2 ..... po 6h sciagania z disconectami co 5 min zainstalowałem poprawke i......... nadal mnie rozłacza. Podzwonie jeszcze pare razy ale ci z TP niezbyt są pomocni, a jak już sa to niewidza o co chodzi.