Przedewszystkim witam wszystkich,którzy odwiedzili ten temat.Mam pewny problem.Dotyczy on oczywiście telefonu komórkowego.Obecnie posiadam Motorolę PEBL U6,jednak telefon nie zadowala mnie w 100% Denerwujący jest słownik iTap,do którego nie idzie sie przyzwyczaić.Motkę mam zamiar sprzedać w najbliższym czasie,a zastąpić ją innym telefonem,objetym promocją w Orange,najprawdopodobniej w Twoim Mixie,przy abonamęcie 25zł/mies.Nie pytajcie,dlaczego taki niski abonament,poprostu droższego bym nie wykorzystał,do komunikacji mam przeciez Internet,tj Skype,aqq,e-mail.Telefon potrzebny mi jest tylko poza domem.Nie znam się na tym za dobrze,więc proszę nie wyśmiewać mnie z mojej niewiedzy. Chciałem początkowo podpisać umowę w Erze,lecz obiło mi się o uszy,iż ma strasznie mierny,słaby zasięg.W Plusie ofert nie sprawdzałem,ale raczej nie zdecydowałbym się na tą sieć,większość znajomych ma Orange,lub Heyah.Cena telefonu powinna być jak najniższa,chociaż może wahać się w granicach 200 do maxymalnie 300zł Od telefonu wymagam dobrej baterii i ładnego wyświetlacza,koniecznośc słownika T9 i ewentualnie aparat.Od czasu,do czasu lubię posłuchac muzyki,więc przydały by się MP3,lub Radio FM.Z tego co zauważyłem,moje wymagania spełnia Sony Ericsson K700i.Posiada ładny wyświetlacz z 65k kol. i zadowalającą dla mnie rozdzielczością 176x220.Pamięć 40 MB powinna zdecydowanie wystarczyć na róznego rodzaju zdjęcia,w swojej motoroli miałem jej nie za dużo,więc napewno 40 mega wystarczy.Jednak z tego co sobie przypominam,wszystkie soniaki miały z serii "K" miały i nadal mają problemy z joisticami,czy to może prawda? Jeśli tak,to ile kosztowała by ewentualna naprawa takiego joistica w najbliższym komisie? Czy w wymienionym telefonie występują jeszcze jakiegos rodzaju niedoróbki,np. wypadające klawisze,czy coś podobnego?Po dłuższym zastanowieniu się,Mp3 są mi zbędne,mając radio FM,aparat zawsze przyda się do uchwycenia niezwykłej,lub żadko spotykanej okazji.Od telefonu wymagam także elegancji,to także posiada K700i.Czy ten telefon będzie dobrym wyborem,czy moze zdecydować się na k510i,lub jakąś Nokie? Co doradzacie i poradzacie? Nie wiem dokładnie kiedy sprzedam motkę,ale powinienem za nią otrzymać około 550zł,ponieważ jest w idealnym stanie,bez sim-locka,przywieziona z Niemczech.Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2006, 17:54 przez adiq1033, łącznie zmieniany 1 raz.