Następnym razem włącz jakiś streaming. Pamiętasz jak pisałeś o A1 że ciągle LTE? Sprawdziłem - nie ma ciągle bo wpada w 3G oraz LTE Play czasami trzyma do mega słabego sygnału. Wystarczy spróbować coś odpalić i wypadasz z sieci.iphoneski pisze:Ja ostatnio trasa pociągiem z Bydgoszczy do Lublina. Przez większość trasy zasięg własny play
Po sieci oraz korzystanie z macierzystego - jakość Play jest na bardzo dobrym poziomie. Jakość świetna jak u innych opów.Połączenie DCS => U2100 świetna jakość połączenia
kozien70 pisze: Można grzebać, przestawiać priorytety, zlecać wyłączanie /włączanie operatorów, ale zwykły użytkownik (czyli jakieś 90% klientów Play) tego nie robi. Chodziło mi własnie o zbadanie trasy z punktu widzenia takiej osoby.
Dobrze to podsumowaliście, zwłaszcza @Mixiorek. Tak działa właśnie sieć Play. Dlatego mnie to odepchnęło na dzień dzisiejszy od tej sieci. To jest katorga a nie korzystanie z sieci.Mixiorek pisze: O RK i konfiguracji HO sieć własna <-> RK nie będę się wypowiadał bo dla mnie to są wodorosty i dwa metry mułu. Jak terminal wejdzie do RK to potem czasem mogę mijać pierdyliard stacji własnych a i tak będę w RK. Dodatkowo gdy już konieczny jest ten HO do RK bo zasięg własny jest do niczego to go nie ma. Jak nie urok to sraczka.
Jeszcze trzeba dodać, że wpadnięcie w Rk zrywa Ci sesję. Ustawienie priorytetów nic nie zmieni. Trzy razy rozmawiałem z BOK, żeby mi zmienili Orange/Plus/Tmobile (taka kolejność). Za każdym razem otrzymałem informację, że włączone a i tak wpadałem w TMobile.
W końcu otrzymałem informację, ze jak ręcznie wymuszam na telefonie powrót do sieci macierzystej (bo mijasz pierdyliard stacji Play a dalej w RK - net słaby, jakość połączeń dno) to priorytety się "resetują" i wracają do ustawień standardowych (czyli zawsze TMobile) SIC!!!

Więc stwierdziłem "Na cholerę mi to??!!" Wymuszać, przełącząć, wybierać.....jakbym nie miał ciekawszych zajęć w zyciu a tym bardziej za kółkiem. I karta wylądowała w koszu "Bye Bye Play co najmniej do 2020" Miarka się przebrała i właśnie wtedy Play wbił ostatni gwóźdź do trumny (w moich oczach)