• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #103062  autor: Error
 07 wrz 2006, 01:53
Witam
Zamierzam wziąść tel w nowej ofercie Ery.

Funkcje obu modeli są bardzo podobne:)
Sagem bardziej podoba mi się z wyglądu i raczej w jego kierunku bym sie skłaniał;)

Jako że jestem jednak laikiem chciałbym zasięgnąć waszej rady:)

#103086  autor: hettman
 07 wrz 2006, 10:10
sagem ma zlacze kart pamieci wiec mozesz sobie napakowac muze i wywalic mp3player,nie masz sie co zastanawiac-tylko sagem(...i ja to napisalem,nawrocony wielbiciel sony-e... :-D )

#103111  autor: maxomalny
 07 wrz 2006, 11:45
też bym się skusił na Sagema, złącze kart pamięci to chyba największy plus w porównaniu z K510i

#103211  autor: szczeka
 07 wrz 2006, 17:12
ja bym wzial SE, bo mi osobiscie na kartach pamieci nie zalezy, ale jak dla Ciebie to wazne (chce sluchac mp3 w telefonie..) to bierz Sagema.

#103297  autor: Dragon
 07 wrz 2006, 21:02
wez lepiej SE, mechanizm klapki to jednak ruchoma czesc i wedlug mnie po dluzszym czasie uzytkowania cos sie obluzuje albo tasma zacznie nawalac

#103300  autor: mation
 07 wrz 2006, 21:08
ja obstane za sagemem poniewaz wiem co to jest brak pamieci. gdyby nie karty to napewno lepszy bylby se wiec jak ci na pamieci nie zalezy to se.

#104161  autor: uśmiechnięty
 09 wrz 2006, 23:50
Dragon pisze:wez lepiej SE, mechanizm klapki to jednak ruchoma czesc i wedlug mnie po dluzszym czasie uzytkowania cos sie obluzuje albo tasma zacznie nawalac
To widzę, że miałeś przykre doświadczenia z klapkami lub wcale ich nie miałeś.
Sagem my501c to telefon z dobrymi funkcjami, dlatego wolałbym go od SE K510i.

Ma bombowy wygląd, dzięki czemu pod tym względem mogę ocenić go 10/10. ;-)

#104224  autor: adiq1033
 10 wrz 2006, 09:48
Sagem bardziej podoba mi się z wyglądu i raczej w jego kierunku bym sie skłaniał;)
Jeśli złącze kart pamięci jest Ci niezbędne,nie masz nic do Sagemów,będziesz słuchał MP3,robił dużo fotek itp wybierz Sagema my501c.
Jeśli uważasz,że telefon ma służyc do dzwonienia,MMSowania/SMSowania, i od czasu,do czasu pstryknięcia fotki,wybierz SE K510i.

K510i powinien być dobrym wyborem,ładny ekran,łatwość obsługi,wygoda i eleganckość,przecież o to chodziło producentom,tworząc prosty telefon,dla ludzi,którzy nie potrzebują zbędnych bajerów.

#104260  autor: Przemek
 10 wrz 2006, 10:21
To czy bombowy wygląd, to kwestia gustu i nie każdemu musi się przecież podobać 8) mimo, że jestem nieufny wobec Sagema, to jednak wolałbym większą pamięć i w tym wypadku wziąłbym Francuza :P

#104261  autor: uśmiechnięty
 10 wrz 2006, 10:24
Szkoda tylko, że producent daje gwarancję na rok czasu i nie jest to jak w przypadkach: Nokii, SE, Samsunga - 2 lata.

#104284  autor: kamil1221
 10 wrz 2006, 11:18
Na moje oko jedyny plus SE to wyświetlacz 262 tys. kolorów.
Telefony maja po 1,3 mega aparatu.

Sagem ma 32 mega pamięci wbudowanej = czytnik kart pamięci microSD.
A do tego my501C to klapkowiec.