Telekomunikacja jak na dłoni






Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Pabloeq » 24 wrz 2018, o 11:53

Poza tym co to znaczy "kiepsko zaprojektowany układ antenowy"? Telefon musi spełniać określone normy a więc być zdolnym do odbioru określonych poziomów sygnału niezbędnych do poprawnego działania. Jest jeszcze coś takiego jak kalibracja radiowa.
Pomijając to, jeżeli telefon poprawnie działa w Polsce przy stacjach które muszą spełniać wymogi natężenia pola do 0,1w/m2 to bez problemu muszą sobie radzić tam gdzie normy są znacznie łagodniejsze.
Pabloeq
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 256
Dołączył(a): 19 mar 2018, o 13:08
Model telefonu: Samsung S7 ; iPhone SE
Sieć: Orange ; T-mobile

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 1 paź 2018, o 00:31

Na jakim modelu iPhone'a można mieć taki ładny FieldTest - dodam, że jest to iOS 12:

Obrazek
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez WellDone » 1 paź 2018, o 01:40

Niestety tylko na 5S :( Może jeszcze na 6, tego akurat nie mam. Mam 6s i 8 i tam już niestety wygląda to inaczej.
WellDone
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 479
Dołączył(a): 30 maja 2016, o 22:22
Model telefonu: iPhone 8, Redmi Note 5
Sieć: Play, pozostali

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 1 paź 2018, o 21:33

Ja mam taki sam na SE.

Podobno screen pochodzi z iPhone'a 7 z sieci Verizon, więc te na Qualcommie mają normalne FieldTesty.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez kozien70 » 2 paź 2018, o 08:50

Ja to czasem nie wiem @Spacedust czy Ty jesteś taki trolololo czy...
Przecież na sceeenie jest operator T-Mobile, więc jaki Verizon...
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4771
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 2 paź 2018, o 17:36

kozien70 napisał(a):Ja to czasem nie wiem @Spacedust czy Ty jesteś taki trolololo czy...
Przecież na sceeenie jest operator T-Mobile, więc jaki Verizon...


Ale telefon pochodzi z sieci Verizon czyli z dystrubucji amerykańskiej: https://www.reddit.com/r/tmobile/commen ... st/e6ysg5v

W Europie niestety same Intele i bezużyteczny FieldTest. Co z tego, że widzę pasmo i PCI jak nie wiem jaki jest Cell ID:

Przykładowo zrzut ekranu z X'a:

Obrazek
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 2 paź 2018, o 23:41

Jest iOS 12 public beta 2 - działa to już ok na iPhonie SE?
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez WellDone » 2 paź 2018, o 23:50

Na 5s, 6s i 8 działa tak samo dobrze. SE nie mam.
WellDone
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 479
Dołączył(a): 30 maja 2016, o 22:22
Model telefonu: iPhone 8, Redmi Note 5
Sieć: Play, pozostali

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 3 paź 2018, o 10:13

Nawet paręnaście minut po uruchomieniu telefonu czy tylko za pierwszym razem?
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez WellDone » 3 paź 2018, o 12:08

Po zamknięciu aplikacji Field Test Menu, albo restarcie iPhona trwa to czasami bardzo długo, ale nie dłużej niż 1-2 minuty. Remedium na to jest trzymanie tej aplikacji w multitaskingu, nota bene w iPhonie ubijanie aplikacji mija się z celem ;)
WellDone
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 479
Dołączył(a): 30 maja 2016, o 22:22
Model telefonu: iPhone 8, Redmi Note 5
Sieć: Play, pozostali

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 3 paź 2018, o 18:04

Takie coś mnie nie interesuje. To ma działać natychmiast tak jak na 11.4.1.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 9 paź 2018, o 15:53

Sprawdziłem 12.0.1 oraz 12.1 public beta 2 i nadal bez zmian :(
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 10 paź 2018, o 22:56

12.1 public beta 3 nadal bez poprawy :(
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 16 paź 2018, o 11:26

12.1 public beta 4 wciąż bez zmian :(
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Postprzez Spacedust » 23 paź 2018, o 12:24

12.1 public beta 5 wciąż bez zmian, zauważyłem, że blokada ekranu nie powoduje wyłączenia FieldTestu
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4412
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 13 gości