Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Ty to chyba musisz pojechać na miesiąc na Filipiny, tam poużywać telefonu i wrócić do Polski.spotify pisze: Wymagający jestem i wkurza mnie to, że żadna sieć nie działa jak powinna![]()
Wystarczy na Ukrainę - niedziałający Edge na większości zadupia, 3G tylko w miastach, zapchane 4G w centrach odpalone w marcu.ja.michal pisze:Ty to chyba musisz pojechać na miesiąc na Filipiny, tam poużywać telefonu i wrócić do Polski.spotify pisze: Wymagający jestem i wkurza mnie to, że żadna sieć nie działa jak powinna![]()
Stacja działa od dzisiaj po ponad 4 miesiącach (postawiona 13-go czerwca). Nadaje samo U2100 na nośnej 10836. CID: 36861, 36862 i 36863. Dane wysłane do BTSearch.p2225 pisze:
Panowie nadal pracują na/przy maszcie. Gubin, ul. Piwna
Ciekawa sytuacja, może jakieś problemy z radiolinią?? i z tego powodu nie odpalają wszystkich pasm. W ubiegłym roku obserwowałem(http://btsmap.one.pl/uke/linie/) jak do nowo budowanego masztu play ale jeszcze nieodpalonegoStacja działa od dzisiaj po ponad 4 miesiącach (postawiona 13-go czerwca).
I jestAthantor pisze:Wczoraj jechałem tędy, tych masztów jeszcze nie było!Pijo pisze:Kurier Podlaski:
2. Wnory Pażochy, gm. Kulesze Kościelne, WSK4421B - stacja już prawie w pełni wyposażona, brakuje tylko RL.
[...]
2. Tykocin, podlaskie: stacja też już prawie w pełni wyposażona, też bez RL:
[...]![]()
[...]
Widać regularność z doświetlaniem dróg, a jak odpalą Trzcianne to i na Carskiej po większości będzie zasięg, może i LTE, gdy jeszcze rok temu ledwie 2g w romaningu łapało.
Ciekawe do czego dojdą śledczy, czy to zawiodło osprzętowanie asekuracyjne ,czy błąd montera. Przypomina mi się wypadek sprzed kilku lat na maszcie Emitela Bydgoszcz- Trzeciewiec , gdzie pękła lina od wyciągarki i monter z nowym systemem antenowym spadł z około 300 metrów. Uzmysławia nam to biorcom usług telekomunikacyjnych jak niebezpieczną pracę często muszą wykonać inni żebyśmy mogli komfortowo korzystać z nowych technologii.Patryk7588 pisze:Play ID: WLT3011 Kębłowo Wielkopolskie - tragedia na stacji: http://wolsztyn112.info/?p=2232
Pamiętam to, przez jakiś czas nadawali z zastępczego zestawu antenowego przez co sygnał był słabszy, no i jakość gorsza. Ludzie narzekali na to, że telewizji nie można wygodnie oglądać a że zginął człowiek to już ich średnio obchodziło.Robert K pisze:Przypomina mi się wypadek sprzed kilku lat na maszcie Emitela Bydgoszcz- Trzeciewiec , gdzie pękła lina od wyciągarki i monter z nowym systemem antenowym spadł z około 300 metrów.
Dodać należy, że te typowe wieże P4 nie są przyjazne dla ludzi pracujących u góry. Na obiektach stawianych przez pozostałych operatorów (tych kratowych i także strunobetonowych) są montowane podesty i galeryjki dla monterów, z których można wygodnie pracować (miałem okazję być na paru takich). Na masztach P4 nie ma takich ułatwień - trzeba się przypinać do konstrukcji. Z pewnością rezygnacja z podestów to oszczędność na kasie i ciężarze, ale... no właśnie.Robert K pisze:Ciekawe do czego dojdą śledczy, czy to zawiodło osprzętowanie asekuracyjne ,czy błąd montera.Patryk7588 pisze:Play ID: WLT3011 Kębłowo Wielkopolskie - tragedia na stacji: http://wolsztyn112.info/?p=2232