Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Nadchodzi eSIM to i worek nie będzie potrzebny.Spacedust pisze:Taka karta z dostępem do 4-sieci była fajna do skanów, a tak będzie trzeba wozić ze sobą worek kart.
Jakby zmienili konfiguracje, to jak najbardziej jest to możliwe.iphoneski pisze:Naszła mnie ostatnio taka refleksja. Da się zrobić tak, że wszystkie sieci z RK nie będą wskakiwać z automatu tylko po wymuszeniu? Czyli jak nie będzie play nie będzie sieci po prostu ale w ustawieniach będą dostępni wszyscy partnerzy z możliwością zalogowania.
Trafiłeś na "świeżaka", trzeba było się szybko rozłączyć i ponownie zadzwonić.iphoneski pisze:Jakie tępe te ludzie w BOK, T-m wyłączyć nie można, automatycznego logowania wyłączyć nie można, jedynie weryfikacja klienta im wychodzi. Trzeba chyba zgłoszenie zrobić bo ta droga jest zwykle skuteczna. Straciłem 3 zł żeby nic nie osiągnąć. Dzięki play
Play macierzysty lub T-Mobile 3G w roamingu krajowym mimo dostępu do LTE Plusa i prawdopodobnie Orange... jak dla mnie żenua.Ubinoob pisze:Mnie natomiast ciekawi jak to tam u Was jest z kolejnością operatorów względem karty sim.
Ja dla odmiany zrobiłem zgłoszenie, dostałem dziś rano odpowiedź że załatwione i TM powinien być u mnie wyłączony ale telefon ciągle leży w różowym zasięgu, mimo kilku restartów. Poczekam 1-2 dni, może ustawienia muszą się jakoś rozpropagować, jeśli nic się nie zmieni to odezwę się do nich znowu.iphoneski pisze:Jakie tępe te ludzie w BOK, T-m wyłączyć nie można, automatycznego logowania wyłączyć nie można, jedynie weryfikacja klienta im wychodzi. Trzeba chyba zgłoszenie zrobić bo ta droga jest zwykle skuteczna. Straciłem 3 zł żeby nic nie osiągnąć. Dzięki play
Wartość Play Communications spadła w ciągu roku (między 8 października 2017 a 8 października 2018) o ponad 4,6 mld zł, czyli o 50 proc
Problem w tym, że spółka działa na wysokim poziomie ryzyka. Praktycznie cała jej działalność finansowana jest długiem. Kapitały własne są ujemne i wynosiły na koniec czerwca minus 596 mln zł. Zamiast spłacać dług, akcjonariusze wypłacają sobie regularnie dywidendę. W maju spółka przelała im 652 mln zł, co sfinansowano w całości kredytem. Dług wzrósł do 8,8 mld zł.
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 17972.htmlNa same odsetki od zadłużenia idzie kwartalnie ponad 90 mln zł. Zasoby gotówki spadły po wypłacie dywidendy do 180 mln zł. Niech tylko EBC podwyższy stopy procentowe i trzeba będzie płacić za odnawianie (rolowanie) długu wyższym oprocentowaniem, a firma może mieć kłopoty.
To sobie poczekasz. Już 3 razy zgłaszałem i nadal do TM ląduje....Poczekam 1-2 dni, może ustawienia muszą się jakoś rozpropagować, jeśli nic się nie zmieni to odezwę się do nich znowu.
Nie do końca jest to bez znaczenia. Loguje jak chce gdy zrzuca przy pomocy neighbour cella, natomiast jeśli się dłużej siedzi w miejscu bez macierzystego to próbuje do niego wrócić i wtedy wybiera wedle tych priorytetów z karty (ja się pytam gdzie jest EPMLN?).iphoneski pisze:Co do pytania o kolejność na karcie to i tak bez znaczenia bo loguje jak chce.
No właśnie trochę lipa. Nawet jak zrzuci do tego Orange to po jakimś czasie wraca ponownie do TM wedle priorytetów no i zaczyna się kiszenie w UMTS. Już się zdarzało że musiałem wymuszać ręcznie Orange/Plusa bo U900 TM zatkane, natomiast L800 OPL/L900 Plusa dawało te 3Mbps.Patryk7588 pisze:Play macierzysty lub T-Mobile 3G w roamingu krajowym mimo dostępu do LTE Plusa i prawdopodobnie Orange... jak dla mnie żenua.
Ja bym odpowiedział - nie oszczędzajcie nie dziadujcie bo żenada was słuchać. Kupcie sobie kartę SIM Austriackiej sieci. Ja mam taką w służbowym urządzonku m2m.Ciekawe pytanie zadano GruszceBędzie się działo.
Też dzisiaj o czymś takim myślałem. Byłoby miło gdyby roaming finalnie jednak pozostał jako płatna opcja albo dodatek w droższych abonamentach.Spacedust pisze:Gdyby chociaż dali opcję za 10 zł miesięcznie dostępu do operatorów roamingowych to byłoby już coś.