Mało znam osób które z tego korzystają.Mixiorek pisze:Nie wiem czy wszystkie dinozaury pamiętają ale pierwsze iphony nie obsługiwały MMSów (bo tak). Pewnie za 5 lat wejdzie potwierdzanie doręczenia SMSa
Z iphone na iphone widzisz jak, ktoś odczytał wiadomość.
Dla mnie w Play jakość na słuch jest gorsza niż w TMobile, mimo że TM ma niższy bitrate.mirekm35 pisze: W relacji VoLTE -> VoWiFi dalej jest AMR-WB, ale 23,85 kb/s.
Do Orange się nawet nie umywa.
W Play brzmi strasznie stucznie, tak syntentycznie. Dziwne. Zakładam, że to jeszcze dostroją. Biorą poprawkę na to, że dopiero wprowadzili. Zdecydowanie lepiej się gada po 3G.
Ponadto VOLTE w Play ma czasami problemy ze zniekształcaniem głosu z lekkim zrywaniem słów, głównie jak się wchodzi do budynku albo jak się mija wysokie budynki na mieście. I najlepiej to słychać wieczorami, gdy większe obciążenie LTE. Ale trzyma to VOLTE i nie zwala na 3G. Przynajmniej mnie się nie zdarzyło.
W Orange w domu na VOLTE gadam kilka sekund i jak spadne do 3G to od razu czuje różnicę. A jak wpadnę do 2G, to chyba tylko Play w roamingu ma gorszą jakość połączeń

Natomiast poruszając się po mieście autem czy autobusem - działa ładnie i trzyma VOLTE. Wejście do budynku i czy też minięcie jakiegoś wysokiego biurowca na spacerze i po VOLTE. To samo poza miastami - bardzo krótko trzyma LTE i zaraz wpadamy w 3G a na końcu w 2G.
W TMobile - w mieście trzyma lepiej jak Orange, w domu mogę również rozmawiać po VOLTE. Nie zwala od razu i tak często do 3G bądź 2G jak Orange po wejściu do budynków. Za miastem nie sprawdzałem. Natomiast zaleta jest taka, że mając bitrate jak w 3G, nie odczuwa się spadku jakości połączeń. Nawet do 2G jak wpadniemy a telefon obsługuje HDVoice nie ma róznicy. Więc tutaj jest tylko taka zaleta, że obojętnie czy gadamy po LTE 3G czy 2G zawsze jest tak samo i dobrze (najlepiej nie, bo wiadomo niższy bitrate w VOLTE)
Nie sprawdzałem TMobile poza miastami ale śmiem sądzić po problemach Orange, że mają problem z B20. Jak to w N! było. W mieście ładnie trzymało zawsze 3G a w budynkach czy poza miastem wpadnięcie w 2G nie było niczym zaskakującym. Podobnie jest z Volte. W mieście ok, w budynkach i poza miastem niestety nie. Czyli - jak są pasma pojemnościowe z zasięgu jest git a gdy ich nie ma - Volte sie kończy.
Sprawdzałem na Iphone 7. Bracki na Iphone 8 ma to samo, tak samo jak kolega na Note 9.
Może w innej części kraju jest inaczej