• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1022341  autor: neotele
 01 paź 2018, 11:29
jarekt pisze:Można też zrobić gest (i jednocześnie na złość operatorowi) i przeznaczyć całą kasę na SMSy charytatywne.
Dorotea pisze:wydawałam właśnie na Premium (charytatywne i komercyjne) na złość Play
Operator w przypadku SMSa premium zarabia ok 50% jego wartości, więc płakać nie będzie.

A swoją drogą, to nie rozumiem, dlaczego niektórzy chcą robić RBM/Play na złość, w związku z likwidacją DILa, skoro przez lata, dzięki tej promocji, dużo skorzystali i zaoszczędzili?
Jeżeli już, to należałoby chyba podziękować za tak długo trwającą, korzystną dla wielu użytkowników promocyjną usługę.
 #1022363  autor: unnameduser
 01 paź 2018, 11:53
Nie bardzo też rozumiem żale, że używając DIL-a działało się na szkodę operatora i prowadziło do jego strat. Przecież oferta ta wymagała doładowywania - a więc jakby nie patrzeć wpłacało się na konto operatora środki, których nie można już było odzyskać.

LuiN pisze:Desktopowa wersja Telepolis to ostatnia rzecz na której się skupiamy.
 #1022366  autor: Dorotea
 01 paź 2018, 12:12
@neotele
Korzystałam z DIL od kilku miesięcy, doładowywałam 50 zł na 100 dni, nie przeciążałam sieci jakoś szczególnie. Usługa ciekawa i atrakcyjna, ale chyba nie przewidzieli skutków tej oferty i zostawili sporo luk, które były eksploatowane nadmiernie. Z pewnością nie mieli zamiaru celowo tak dogadzać klientom więc kadzenie operatorowi można sobie odpuścić.

Jeśli Play zarabia ok 50% wartości SMS-a Premium to drugie 50% mu przepada, a mógłby mieć wszystko, gdyby wykupić jego pakiety lub usługi. Znowu jakaś "mądra" głowa nie przemyślała tematu i zamiast dać ciekawą ofertę na rozładowanie skarbonek to mizeria z pakietem 100GB na 40 zł na 30 dni, czyli trzeba doładowywać, aby z niego korzystać, żeby mieć wychodzące aktywne. Nikt nie pomyślał o np. płatnym RWK i większym wyborze pakietów internetowych więc ludzie ze skarbonkami kombinują inaczej.

Wyrażę się ściślej - to operator sam sobie zrobił na złość nie dając zróżnicowanej oferty posiadaczom skarbonek, dlatego kombinują z Premium.